Jūrmalas Festivāls. Ksenijas Sidorovas solokoncerts

PIEDALĀS: 

Ksenija Sidorova, akordeons

PROGRAMMĀ:

Alekseja Arhipovska, Johana Sebastiāna Baha, Artjoma Ņižņika, Astora Pjacollas un Pjetro Rofi skaņdarbi

Ksenija Sidorova, kronēta par “akordeona princesi’’, ir sava instrumenta vēstnese pasaulē, ar savu meistarību un personības šarmu uzrunājot klausītājus visā pasaulē. Prestižās “ECHO Klassik’’ balvas ieguvēja sadarbojusies ar tādiem izciliem mūslaiku mūziķiem kā Pāvo Jervi, Avi Avitals, Andreass Otenzamers, Vasīlijs Petrenko un daudziem citiem.

Ksenijas Sidorovas solokoncertā skanēs argentīniešu tango lielmeistara Astora Pjacollas un mūsdienu komponistu skaņdarbi. Pjacollas mūziku Ksenija iemīlēja jau 12 gadu vecumā, un tā ir kļuvusi par vienu no pamatvērtībām mūziķes repertuārā. Koncertā būs dzirdami skaņdarbi no albuma “Piazolla Reflections’’, kas nāca klajā šī gada sākumā un ir veltīts komponista simtgadei. Mūslaiku komponistu Sergeja Voitenko, Pjetro Rofi un Franka Andželisa mūzikas raksti veidojuši saites ar Pjacollas melanholisko ekspresiju un dvēseles dziļumiem.

Balalaikas virtuozs Aleksejs Arhipovskis skaņdarbā “Pelnrušķīte’’ izsmalcināti portretējis pasaku tēlu, bet pasaulē pazīstamais bajānists Artjoms Ņižņiks izvērstajā opusā “Maktub’’ (tulkojumā no arābu valodas: “liktenis’’) vēlējies radīt mūziku ar spilgtām melodijām un tradicionālām harmonijām.

“Jūrmalas festivāls” notiek pateicoties Jūrmalas pilsētas atbalstam.

Koncerts vienā daļā, koncerta ilgums 1h 10min.

Apmeklējot pasākumu, jāuzrāda Covid-19 sertifikāts, kurš apliecina, ka apmeklētājs (tai skaitā bērns) ir pabeidzis pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19 vai pārslimojis Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā. Sertifikātu iespējams lejuplādēt vietnē www.Covid19sertifikats.lv. Apmeklējot pasākumu, obligāti jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, personalizēta biļete un derīgs sertifikāts. Lūdzam uz pasākumu ierasties savlaicīgi.

 

Koncerta apmeklētājiem būs jāuzrāda sadarbspējīgu vakcinācijas vai Covid -19 izslimošanas sertifikātu, kā arī personu apliecinošs dokuments.

Pasākuma organizators: Dzintaru koncertzāle SIA 

 
Nav gaidāmo pasākumu