Jūrmalas Festivāls. Aleksandrs Antoņenko, Zanda Švēde, LNSO, Andris Poga

PIEDALĀS:

Aleksandrs Antoņenko, tenors

Zanda Švēde, mecosoprāns

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris

diriģents Andris Poga

PROGRAMMĀ: 

Gustavs Mālers “Dziesma par Zemi”

Koncerts vienā daļā, koncerta ilgums 1h 10min

Gustava Mālera monumentālo opusu ‘‘Dziesmu par zemi’’ Leonards Bernsteins dēvēja par Mālera izcilāko simfoniju. Apjomīgā apcere diviem solistiem un orķestriem sešās daļās par dzīves īsuma un mirstīguma nenovēršamību saviļņojošajā finālā aizved mūs pie mūžības vārtiem tā, kā to spēj vienīgi cilvēces dižākie mākslas sasniegumi. ‘‘Dziesma par zemi’’ apvieno Mālera mīlestību uz simfonijas un dziesmas žanru, ar senajiem ķīniešu dzejas tekstiem atskatoties uz nepārejošajiem dzīvības un nāves cikliem.

Solisti būs starptautiski atzītais latviešu mecosoprāns, Frankfurtes operas soliste Zanda Švēde un tenors Aleksandrs Antoņenko, kurš izdziedājis vairāk nekā 30 lomas pasaules prestižākajos operteātros. Pie Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra diriģenta pults stāsies Andris Poga, Stavangeras simfoniskā orķestra galvenais diriģents, sākot ar 2021./2022. gada sezonu.

 

Apmeklējot pasākumu, jāuzrāda Covid-19 sertifikāts, kurš apliecina, ka apmeklētājs (tai skaitā bērns) ir pabeidzis pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19 vai pārslimojis Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā. Sertifikātu iespējams lejuplādēt vietnē www.Covid19sertifikats.lv. Apmeklējot pasākumu, obligāti jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, personalizēta biļete un derīgs sertifikāts. Lūdzam uz pasākumu ierasties savlaicīgi.

 

Koncerta apmeklētājiem būs jāuzrāda sadarbspējīgu vakcinācijas vai Covid -19 izslimošanas sertifikātu, kā arī personu apliecinošs dokuments.

Pasākuma organizators: Dzintaru koncertzāle SIA

 
Nav gaidāmo pasākumu