TIEŠSAISTES koncerts. Georgija Osokina solokoncerts

Ar soloprogrammu Dzintaru koncertzāles “Ziemassvētku festivālā” uzstājās viens no klausītāju iemīļotākajiem pianistiem Georgijs Osokins.

Savam solo koncertam pianists izvēlējies Pētera Vaska meditatīvo skaņdarbu “Baltā ainava” no cikla “Gadalaiki”, kurā komponists attēlojis katra gadalaika pārmaiņas dabā. Tā ir klusa apcere par jaunu sākumu, kurā viss ir balts un tīrs. Dzirdēsim arī G. Osokina meistardarbu – taustiņu aristokrāta un ģeniālā romantiķa Frederika Šopēna skaņdarbus. Tieši ar F. Šopēna mūzikas atskaņojumiem G. Osokins guva pasaules atpazīstamību. Pianists atskaņos “Fantāziju Fa minorā op. 49” un “Polonēzi – fantāziju La bemol mažorā op. 61”, kuru emocionālais dziļums un dramaturģiskais vēriens būtu pielīdzināms “mazai simfonijai” klavierēm. Savukārt cēls skaistums iezaigojās ar Volfganga Amadeja Mocarta izsmalcināto pērli “Rondo Re mažorā” klavierēm. Slavenais pianists un pedagogs Sergejs Babajans par Georgiju Osokinu ir sacījis: “Viņam piemīt rets Šopēna mūzikas interpreta talants”, savukārt leģendārais krievu pianists Dmitrijs Baškirovs teicis: “Šis jaunais mūziķis ir ārkārtīgi talantīgs.”

 

Iegādājoties biļeti, saņemsiet pieejas saiti un kodu, ar kuru varēsiet noskatīties koncertu no jebkuras vietas pasaulē, jebkurā ērtā brīdī 5 dienu laikā no koda aktivācijas mirkļa. Kodu vienlaicīgi iespējams izmantot tikai vienā viedierīcē.

 
Nav gaidāmo pasākumu