TIEŠSAISTES pasākums. Vecgada koncerts un Vīnes valši

Tradicionālajā Ziemassvētku festivāla Jaungada koncertā kamerorķestris “Sinfonietta Riga” jau otro gadu uzstājs kopā ar izcilo un daudzpusīgo senās mūzikas interpretu Dmitriju Siņkovski, atskaņojot baroka, Vīnes klasikas un Johana Štrausa skaņdarbus.

Dmitrija Siņkovska vijolspēlē apvienojas krievu skolas pamatīgums un virtuozitāte. Kad mūziķis uzstājas kā kontrtenors, viņa balsī dzirdams itāļu “bel canto” skaistums. D. Siņkovska unikālo vijolspēli varēsim baudīt baroka laika spīdekļa Antonio Vivaldi koncertā “Per la Solennità di San Lorenzo”, kas uzrakstīts par godu Svētā Laurencija svinībām. Šajā A. Vivaldi opusā spoži vizuļo instrumentu partijas, radot majestātiskas svētku noskaņas. Savukārt pie diriģenta pults Dmitrijs Siņkovskis stāsies Volfganga Amadeja Mocarta “38. simfonijā” (“Prāgas”), kurā Mocarta ģēnijs izpaudies ar operas skatuves cienīgu izteiksmīgumu un olimpisku cildenumu. Dzirdēsim arī Johana Štrausa slavenāko skaņdarbu, svinīgo “Radecka maršu”, bez kura nav iedomājami Vīnes filharmoniķu Jaungada koncerti, kad publika tiem sajūsmā sit līdzi plaukstas.

 

Iegādājoties biļeti, saņemsiet pieejas saiti un kodu, ar kuru varēsiet noskatīties koncertu no jebkuras vietas pasaulē, jebkurā ērtā brīdī 5 dienu laikā no koda aktivācijas mirkļa. Kodu vienlaicīgi iespējams izmantot tikai vienā viedierīcē.

 
Nav gaidāmo pasākumu