Simfonija TUVĀK. Koncertu cikls un sarunas TIEŠSAISTĒ / MOCARTA 40. SIMFONIJA – VERSIJA SKOLAI

Guntis KUZMA / diriģents

Orests SILABRIEDIS / mūzikas apskatnieks

Liepājas Simfoniskais orķestris

Programmā:

Mocarta 40. simfonija

Saruna ar diriģentu pirms koncerta – pielāgota skolu jaunatnei

Mērķauditorija: 6.–12. klase vispārizglītojošās skolās, mūzikas skolu audzēkņi

Piedāvājam noskatīties tiešraides ierakstu, kas tapis Liepājas koncertzālē LIELAIS DZINTARS 2021. gada 29. janvārī.  Iegādājoties biļeti, e-pastā saņemsiet saiti uz koncerta ierakstu un pieejas kodu. Ierakstu būs iespējams skatīties 30 dienas neierobežotu reižu skaitu.

Arī šajos dīvainajos apstākļos Liepājas Simfoniskais orķestris turpina savu darbību veicot ierakstus un nodrošinot tiešsaistes koncertus gan pieaugušo, gan jauniešu auditorijai.  “Skolas somas” programmas ietvaros esam sagatavojuši koncertu cikla Simfonija TUVĀK ierakstu versijas skolu jaunatnei. Aicinām iepazīt tuvāk 3 ikoniskas simfonijas, kas jāzina ikvienam: klasicisma laika šedevru - MOCARTA 40. simfoniju, DVORŽĀKA slaveno 9. simfoniju “No Jaunās pasaules” un ČAIKOVSKA 4. jeb Liktens simfoniju.

Simfonija TUVĀK ir koncertu cikls, kas aicina klausītāju ienākt simfonijas noslēpumā. Pasaules ievērojamākās klasiskās un romantiskās simfonijas slēpj sevī nozīmīgu laikmeta vēstījumu, dziļi personiskas komponista atklāsmes un neaprakstāmu skaistumu, ko kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri mācīsimies atpazīt un iemīlēt.

Pirms simfonijas atskaņošanas mūzikas apskatnieks Orests Silabriedis un koncertprogrammas diriģents kopīgi atklās simfonijas tapšanas un rašanās laika vēsturisko kontekstu, kā arī šedevra uzbūves detaļas. Saruna īpaši pielāgota skolu jaunatnei satura ziņā, turklāt ar svarīgāko lietoto svešvārdu kā simfonija, mesa, rekviēms, klasicisms, u.c. tekstuālu skaidrojumu zināšanu nostiprināšanai.

Pirmajā koncertā iepazīsim populāro klasicisma laika šedevru, dinamisku ideju pilno VOLFGANGA AMADEJA MOCARTA 40. SIMFONIJU SOLMINORĀ. Pie Liepājas Simfoniskā orķestra diriģenta pults – talantīgais GUNTIS KUZMA.

Ieraksta kopējais garums: 45 minūtes.

Kontaktinformācija skolām: Antra Beļska, e-pasts: [email protected], tel. nr.: 63489271

 
Nav gaidāmo pasākumu