DAILES KANONS | Kantāne. Ķuzule-Skrastiņa. Pauls.

Biļete derīga tikai kopā ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu (Pase vai ID karte).

LŪDZAM UZ IZRĀDI IERASTIES VISMAZ 30 MINŪTES PIRMS SĀKUMA!

 

DAILES KANONS | Kantāne. Ķuzule-Skrastiņa. Pauls.

Ausma Kantāne, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Raimonds Pauls

 

Idejas autors – Viesturs Kairišs

Scenogrāfe – Ieva Jurjāne

Kostīmu māksliniece – Ilze Vītoliņa

Mūzikas konsultants – Juris Vaivods

Dramaturģijas konsultante – Justīne Kļava

 

Latvijas kultūras kanonā līdzās citām Latvijas kultūras vērtībām ietverti ne vien komponistu Raimonda Paula un Imanta Kalniņa darbi, bet arī režisora Eduarda Smiļģa veidotais Dailes teātris, režisora un dramaturga Pētera Pētersona veidotais dzejas teātris un arhitektes Martas Staņas projektētā Dailes teātra ēka.

Kādas vērtības jūs iekļautu pašu sastādītā kultūras kanonā? Tajā būtu vairāk dzejas vai mūzikas? Komponisti vai pianisti? Aktieri vai rakstnieki? Ēkas vai ainavas?

"Dailes Kanons" ir teātra simtgades svinību ietvaros tapis septiņu koncertu cikls, kas vāros vasaras vakaros aicinās skatītājus pulcēties Dailes dārzā, lai brīnišķīgu pianistu atskaņotas klaviermūzikas pavadībā dotos noslēpumainā poēzijas un mākslas pasaulē, kuras centrā mirdzēs galvenā Dailes kanona vērtība - izcilie Dailes teātra aktieri.

1994. gadā režisora Kārļa Auškāpa vadībā Dailes teātrī top Ausmas Kantānes monoizrāde “Visi koki Dieva doti”. To veido Vizmas Belševicas dzeja un Raimonda Paula mūzika. Ausma Kantāne par darbu saņem “Spēlmaņu nakts” apbalvojumu kā gada labākā aktrise, bet pati izrāde tiek atzīta par sezonas labāko latviešu literatūras iestudējumu. “Dailes kanona” septītais koncerts ir atkalredzēšanās ar Raimondu Paulu un Ausmu Kantāni, bet Vizmas Belševicas dzejas pasaulē šoreiz ielūkosies arī Ilze Ķuzule-Skrastiņa.

 
Nav gaidāmo pasākumu