DAILES KANONS | Kalniņa. Šimkus.

Biļete derīga tikai kopā ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu (Pase vai ID karte).

LŪDZAM UZ IZRĀDI IERASTIES VISMAZ 30 MINŪTES PIRMS SĀKUMA!

 

DAILES KANONS | Kalniņa. Šimkus.

Rēzija Kalniņa, Vestards Šimkus

 

Idejas autors – Viesturs Kairišs

Scenogrāfe – Ieva Jurjāne

Kostīmu māksliniece – Ilze Vītoliņa

Mūzikas konsultants – Juris Vaivods

Dramaturģijas konsultante – Justīne Kļava

 

Latvijas kultūras kanonā līdzās citām Latvijas kultūras vērtībām ietverti ne vien komponistu Raimonda Paula un Imanta Kalniņa darbi, bet arī režisora Eduarda Smiļģa veidotais Dailes teātris, režisora un dramaturga Pētera Pētersona veidotais dzejas teātris un arhitektes Martas Staņas projektētā Dailes teātra ēka.

Kādas vērtības jūs iekļautu pašu sastādītā kultūras kanonā? Tajā būtu vairāk dzejas vai mūzikas? Komponisti vai pianisti? Aktieri vai rakstnieki? Ēkas vai ainavas?

"Dailes Kanons" ir teātra simtgades svinību ietvaros tapis septiņu koncertu cikls, kas vāros vasaras vakaros aicinās skatītājus pulcēties Dailes dārzā, lai brīnišķīgu pianistu atskaņotas klaviermūzikas pavadībā dotos noslēpumainā poēzijas un mākslas pasaulē, kuras centrā mirdzēs galvenā Dailes kanona vērtība - izcilie Dailes teātra aktieri.

“Tālas noskaņas zilā vakarā” ir pirmais Raiņa dzejoļu krājums, kas veltīts jauna cilvēka personības tapšanai, ideālu sadursmei ar realitāti un dzīves ceļa meklējumiem. Tas ir aktrises Helgas Dancbergas iemīļotākais dzejas krājums. Tieši tajā apskatītais jaunības un personības tapšanas posms Helgu Dancbergu saista ar Dailes teātri. Viņa absolvējusi leģendāro Dailes teātra trešo studiju, viņas kursabiedri ir Juris Strenga, Olga Dreģe, Lidija Pupure un Ilze Vazdika, bet viņi visi kopā – teātra zinātnieces Lilijas Dzenes vārdiem izsakoties – pēdējie romantiķi. Pavisam nesen, pagājušā gada nogalē, kāda cita Dailes teātra romantiķe Rēzija Kalniņa svinēja savu piecdesmit gadu jubileju. Šovasar viņa to atzīmēs kopā ar skatītājiem, komponista un pianista Vestarda Šimkus klaviermūzikas pavadījumā piedāvājot iepazīt savas mammas iecienītākos dzejoļus.

 
Nav gaidāmo pasākumu