DAILES KANONS | Dreģe. Cīrulis.

Biļete uz izrādi 3.08.2021., 4.08.2021. derīga tikai kopā ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, kas apliecina, ka persona ir vakcinēta pret Covid-19 infekciju un ir pagājušas četrpadsmit dienas pēc pilna vakcinācijas kursa pabeigšanas ar Eiropas zāļu aģentūras vai līdzvērtīgu regulatoru reģistrētām vai Pasaules Veselības organizācijas atzītām vakcīnām atbilstoši vakcīnas lietošanas instrukcijai, vai no divdesmit divām līdz deviņdesmit dienām pēc vakcīnas “Vaxzevira” pirmās devas saņemšanas un uzreiz pēc “Vaxzevira” otrās devas saņemšanas, vai persona ir pārslimojusi Covid-19 infekciju.

DAILES KANONS | Dreģe. Cīrulis.

Olga Dreģe, Edgars Cīrulis

 

Idejas autors – Viesturs Kairišs

Scenogrāfe – Ieva Jurjāne

Kostīmu māksliniece – Ilze Vītoliņa

Mūzikas konsultants – Juris Vaivods

Dramaturģijas konsultante – Justīne Kļava

 

Latvijas kultūras kanonā līdzās citām Latvijas kultūras vērtībām ietverti ne vien komponistu Raimonda Paula un Imanta Kalniņa darbi, bet arī režisora Eduarda Smiļģa veidotais Dailes teātris, režisora un dramaturga Pētera Pētersona veidotais dzejas teātris un arhitektes Martas Staņas projektētā Dailes teātra ēka.

Kādas vērtības jūs iekļautu pašu sastādītā kultūras kanonā? Tajā būtu vairāk dzejas vai mūzikas? Komponisti vai pianisti? Aktieri vai rakstnieki? Ēkas vai ainavas?

"Dailes Kanons" ir teātra simtgades svinību ietvaros tapis septiņu koncertu cikls, kas vāros vasaras vakaros aicinās skatītājus pulcēties Dailes dārzā, lai brīnišķīgu pianistu atskaņotas klaviermūzikas pavadībā dotos noslēpumainā poēzijas un mākslas pasaulē, kuras centrā mirdzēs galvenā Dailes kanona vērtība - izcilie Dailes teātra aktieri.

Dzejniece, nacionālās pretošanās kustības dalībniece un politieslodzītā Broņislava Martuževa, tāpat kā izcilā Dailes teātra aktrise Olga Dreģe, nāk no Latgales, prot spēlēt akordeonu un ir Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere. Par sadarbošanos ar Latvijas Nacionālo partizānu apvienību dzejniece izsūtīta uz Ozerlaga nometni Taišetā, Sibīrijā. Tādēļ pēc atgriešanās Latvijā pirmos divus dzejoļu krājumus – “Balta puķe ezerā” un “Rakstītāja” – publicējusi ar citas autores – arī latgalietes – Evas Mārtužas vārdu. Šā gada jubilāra Imanta Kalniņa mūzikai un Broņislavas Martuževas dzejai skanot, Olga Dreģe ļaus ielūkoties Latgales un cilvēka mūža līkločos.

 
Nav gaidāmo pasākumu