LNSO SEZONAS NOSLĒGUMA KONCERTI. 3 koncertu komplekts

LNSO noslēdz koncertsezonu ar trīs izciliem tiešsaistes koncertiem!

Šī gada aprīlī un maijā LNSO noslēgs 2020./ 2021. gada koncertsezonu ar trīs krāšņiem tiešsaistes koncertiem. Tajos satiksies izcili diriģenti un pianisti - lietuviešu maestro Modests Pitrens un Reinis Zariņš, LNSO mākslinieciskā vadītāja amatā noslēdzošo koncertu aizvadīs Andris Poga kopā ar Elīnu Bērtiņu, bet leģendārais Vladimirs Fedosejevs uz skatuves kāps kopā ar Georgiju Osokinu.

 Iegādājoties biļeti, saņemsiet pieejas saiti un kodu, ar kuru varēsiet noskatīties koncertus no jebkuras vietas pasaulē ne tikai tiešraidē, bet arī ierakstā jebkurā ērtā brīdī līdz pat 31. maijam.

LNSO, BRĀMSS UN ŠŪMANIS | tiešsaiste 30. aprīlī plkst. 19.00| ieraksts līdz 31. maijam

Reinis ZARIŅŠ – klavieres

Diriģents Modests PITRENS

Programmā:

  • Roberts ŠŪMANIS uvertīra "Manfrēds"
  • Johanness BRĀMSS Otrais klavierkoncerts

Šajā sezonā dzirdēsim jau trešo talantīgās LNSO rezidējošās komponistes Lindas Leimanes darbu, šoreiz Enantiomorphic Chambers. Tajā skaņrade iedvesmojusies no dzejnieka, 20. gadsimta kulta figūras Roberta Smitsona daiļrades, savā mūzikā atkal apliecinot smalko un muzikāli filigrāno pieeju komponēšanai, kas ļauj radīt niansētu un daudzslāņainu atmosfēru. Brāmsa Otro klavierkoncertu godalgotais pianists Reinis Zariņš raksturo kā vienu no vismonumentālākajiem, visskaistākajiem klavierkoncertiem, īstenu simfoniju. Niansētā spēles meistara prāt, darbs iemieso visu cēlo, vērtīgo un dziļi cilvēcisko. Savukārt pats Roberts Šūmanis, radot mūziku Lorda Bairona "Manfrēda" iestudējumam, tieši uvertīru uzskatījis par vienu no saviem spēcīgākajiem darbiem. To par vētraino un spraigo mūziku atzinuši arī kritiķi un publika.

 

LNSO, PROKOFJEVS UN BRUKNERS | tiešsaiste 14. maijā plkst. 19.00|| ieraksts līdz 31. maijam

Elīna BĒRTIŅA – klavieres

Diriģents Andris POGA

Koncerts tiešraidē Latvijas Radio 3 “Klasika”, lnso.lv un bilesuparadize.lv lapās.

Programmā:

  • Sergejs PROKOFJEVS Pirmais klavierkoncerts

    Antons BRUKNERS Ceturtā simfonija

    Par savu noslēdzošo koncertu LNSO mākslinieciskā vadītāja postenī Andris Poga teic: “Atskaņot Brukneru allaž ir izaicinājums, taču vienlaikus tas ir ārkārtīgs, pat pārcilvēcisks prieks. Tā nekad nav iešana pa vieglu, iestaigātu ceļu, lūkojoties pazīstamās ainavās. Drīzāk tas līdzinās kosmosa izzināšanai – atbilžu meklēšanai uz mūžseniem, eksistenciāli svarīgiem jautājumiem par lietu kārtību.” Šim Everestam līdzās uzmirdzēs smalkā pianiste, godalgotā spēles meistare Elīna Bērtiņa, kuras virtuozitāte atklāsies Prokofjeva Pirmajā, ar kuru pats autors ieguva galveno balvu Rubinšteina pianistu konkursā. Laužot tradīcijas un sajaucot prātus kritiķiem, kas mūziku nodēvēja par jukuša komponista izpausmi, darbs tomēr kļuva par vienu no 20. gadsimtu un Sergeju Prokofjevu raksturojošiem opusiem.

 

LNSO, GEORGIJS OSOKINS UN VLADIMIRS FEDOSEJEVS | tiešsaiste 21. maijā plkst. 19.00 | ieraksts līdz 31. maijam

Georgijs OSOKINS – klavieres

Diriģents Vladimirs FEDOSEJEVS

Koncerts tiešraidē Latvijas Radio 3 “Klasika”, lnso.lv un bilesuparadize.lv lapās.

Programmā:

  • Ludvigs van BĒTHOVENS Ceturtais klavierkoncerts
  • Francis ŠŪBERTS Devītā simfonija

 

“Izsmalcināta, nevainojama tehnika un muzikālās idejas – vienkārši lieliska klavierspēle.” Tā par smalkā pieskāriena meistaru, emocionālo Georgiju Osokinu teic Francijas radio, bet tam piekrīt arī visa pārējā mūzikas pasaule. Kopā ar leģendāro krievu maestro Vladimiru Fedosejevu viņi satiksies Ludviga van Bēthovena mūzikā. “Šis koncerts ir visapbrīnojamākais, individuālākais, mākslinieciskākais un sarežģītākais Bēthovena koncerts!” Tā par Ceturto īsi pēc pirmatskaņojuma rakstīja Vīnes prese, un interesanti būs dzirdēt, kā tas iegulsies Osokina rokās.

  • Bēthovena mūziku īpaši mīlēja arī Francis Šūberts – šajā koncertā izskanēs viņa Devītā, kas nereti tiek saukta par viņa izcilāko simfonisko opusu. Tajā apveinojas Šūberta dziesminieka un melodiķa talants ar instrumentācijas stilu, kas nāk no Bēthovena, bet vēlāk atblāzmosies arī Roberta Šūmaņa mūzikā. 

 

 
Nav gaidāmo pasākumu