BEZDELĪGA | Koncertuzveduma ieraksts tiešsaistē

Džakomo Pučīni operas BEZDELĪGA koncertuzveduma (07.12.2018.) ieraksts ar titriem latviešu valodā.

Ieraksts tiešsaistē pieejams no 19.03.2021. līdz 31.03.2021. Iegādājoties biļeti, e-pastā saņemsiet saiti uz izrādes ierakstu un pieejas kodu. Ierakstu noteiktajā laikaposmā varēsiet skatīties neierobežotu reižu skaitu.

 

Džakomo Pučīni opera “Bezdelīga” ar Džuzepes Adami libretu ir saldi rūgts stāsts par parīziešu kurtizānes Magdas, metaforiskas bezdelīgas, mirklīgu ielaišanos patiesas mīlestības un romantikas pasaulē, lai vēlāk tomēr atgrieztos vecajā “ligzdiņā” kā turīga baņķiera mīļākā. Opera pabeigta 1916. gadā pēc Vīnes Carltheater pasūtījuma, bet tās pirmizrāde notika Montekarlo gadu vēlāk.

Latvijas Nacionālās operas koncertuzvedumā 2018. gada 7. decembrī Magdas vokālo partiju, kas ir nopietns izaicinājums soprāna balsij, interpretē Dināra Alijeva (Dinara Alieva). Magdas iemīļoto Rudžero atveido izcilais jaunās paaudzes amerikāņu tenors Džons Ērvins (John Irvin). Dzejnieka Prunjē lomā – baltkrievu tenors, Grācas operas solists Pāvels Petrovs (Pavel Petrov). Citās lomās – Latvijas Nacionālās operas solisti Inga Šļubovska-Kancēviča, Krišjānis Norvelis, Marlēna Keine, Jūlija Vasiļjeva, Laura Grecka un citi. Koncertiestudējumā pie Latvijas Nacionālās operas orķestra diriģenta pults stājās Jānis Liepiņš, režisore ir Dace Volfarte, scenogrāfs – Andris Freibergs, bet videoieraksta režisors – Juris Sējāns. 

“Operetiskais raksturs instrumentācijā šo Pučīni opusu no citiem atšķir stilistiski, un, lai arī noskaņa ir bezrūpīgāka nekā dramatiskajās Pučīni operās, tas tomēr neatceļ augstās prasības pret solistiem, kuri ar saviem uzdevumiem tika galā lieliski,” recenzijā vērtē Lauma Mellēna-Bartkeviča (Kroders.lv, 29.12.2018.).

 
Nav gaidāmo pasākumu