MANONA LESKO | Izrādes ieraksts tiešsaistē

DŽAKOMO PUČĪNI opera četros cēlienos

Izrādes ieraksts tapis 2015. gada 26. novembrītiešsaistē tas būs pieejams no 05.02.2021. līdz 28.02.2021.  Iegādājoties biļeti, e-pastā saņemsiet saiti uz izrādes ierakstu un pieejas kodu. Ierakstu noteiktajā laikaposmā varēsiet skatīties neierobežotu reižu skaitu.

Ierakstam tiks nodrošināti titri latviešu valodā.

 

Diriģents MĀRTIŅŠ OZOLIŅŠ

Režisore INĀRA SLUCKA

Scenogrāfs MĀRTIŅŠ VILKĀRSIS

Kostīmu māksliniece KEITA

Video māksliniece KATRĪNA NEIBURGA

Dramaturgs MIKUS ČEŽE

Gaismu mākslinieks IGORS KAPUSTINS

Kustību režisore ELITA BUKOVSKA

Videoieraksta režisors GINTS FĀRENHORSTS

 

„Manona Lesko” ir Džakomo Pučīni trešā opera, kas tapusi pēc abata Prevo darba „Stāsts par kavalieri de Grijē un Manonu Lesko” motīviem. Opera guva lielus panākumus un pavēra komponistam ceļu uz pasaules nozīmīgāko teātru skatuvēm. Režisore Ināra Slucka, interpretējot šo Pučīni meistardarbu, galveno uzmanību pievērš abata Prevo ieskicētajai problēmai –  tam, ko lielas kaislības spēj izdarīt ar cilvēku. Izspēlējot šo mīlasstāstu mūsdienās, režisore maina nevis operas saturu, bet gan akcentē tajā būtisko. 

Savulaik draugi centās atrunāt Džakomo Pučīni no ieceres rakstīt operu par vieglprātīgās skaistules Manonas traģēdiju, jo abata Prevo stāsts jau bija iedvesmojis Žila Masnē operu. Taču Pučīni noraidīja visus iebildumus. “Manona ir varone, kurai es ticu, un tāpēc viņa nevar nepakļaut publikas sirdis. Un kādēļ gan lai nevarētu būt divas operas par Manonu? Tādai sievietei kā viņa var būt vairāk par vienu mīļāko.” Un piebilda: “Masnē to izjūt kā francūzis, ar pūderiem un menuetiem. Es izjūtu to kā itālis, ar izmisīgu kaisli”. 

Galvenajās lomās:

Manona Lesko – ASMIKA GRIGORJANA, kavalieris de Grijē – SERGEJS POĻAKOVS, Manonas brālis Lesko – JĀNIS APEINIS, Žeronts – KRIŠJĀNIS NORVELIS, Edmondo – RAIMONDS BRAMANIS

LNO orķestris, koris un mīmisti

 
Nav gaidāmo pasākumu