Ogres teātra virtuālā Ziemassvētku izrāde GUDRO DĀVANA

O’Henrijs GUDRO DĀVANA

Virtuāls Ziemassvētku uzvedums visai ģimenei

Divi jaunieši, kuri Ziemassvētkos atsakās no saviem lielākajiem dārgumiem, lai uzdāvinātu īpašu dāvanu viens otram. Dāvināšanas ideja šajā stāstā pārtop par simbolu mīlestībai un nesavtībai – vispārcilvēciskām vērtībām, kuru nozīmi īpaši novērtējam Ziemassvētku laikā.

“Gudro dāvana” ir viens no pasaulē populārākajiem Ziemassvētku stāstiem, kas piedzīvojis neskaitāmas skatuves un kino versijas. Tā autors O’Henrijs (1862–1910) ir viens no izcilākajiem prozaiķiem amerikāņu literatūrā, kura īsie stāsti spilgti atspoguļo 20. gadsimta sākuma Amerikas dzīvi visā tās daudzveidībā un krāsainībā.

“Mūsu svētku svinēšanas tradīcijās dāvināšanai ir liela nozīme – varbūt reizēm pat pārāk liela,” izrādes ieceri atklāj režisors J. Kaijaks. “Ļaujoties svētku sajūtai un pērkot dāvanas, reizēm liekas, ka cenšamies pārspēt trīs Austrumzemju ķēniņus. Šie Ziemassvētki būs ļoti īpaši un tādi arī paliks mūsu atmiņā. Jo tad, kad tikpat kā nekā nav, paliek pats būtiskākais –sirsnība un mīlestība, kuru varam dāvināt viens otram.”

Lomās: Autors – Guntars Arājs, Della – Katrīna Zunda, Džims – Herberts Legants, Madam Safroni – Inese Pivare,  Juvelieris – Guntis Kolbergs.

Radošā komanda: režisors, scenārija autors – Jānis Kaijaks, māksliniece – Ilze Kupča-Ziemele, video mākslinieks – Krišjānis Kupčs, zīmējumi – Karla Skujiņa, Marta Barlo (Ogres Mūzikas un mākslas skola), grima māksliniece – Linda Vilkārse, radošā direktore – Ieva Rodiņa.

Atbalstītāji: “M. Pūre” beķereja, Ogres Vēstures un mākslas muzejs, “Fazer”, “Oriflame”.

Izrāde piemērota ģimenēm ar bērniem.

Biļetes: 3,50 eiro “Biļešu paradīzes” internetveikalā www.bilesuparadize.lv. Skatītājiem ir iespēja atbalstīt Ogres teātra radošo darbību, iegādājoties teātra atbalstītāja (6 eiro) vai mecenāta (15 eiro) biļeti. Iegādājoties biļeti, skatītājs saņems saiti uz virtuālās izrādes video ierakstu platformā Youtube. Izrāde skatāma neierobežotu reižu skaitu līdz 7. janvārim.

 
Nav gaidāmo pasākumu