TIEŠRAIDĒ. JĒKABA OZOLIŅA 75. JUBILEJAS KONCERTS

Sestdien, 5. decembrī ar koncertu tiešraidē no koncertzāles “Lielais dzintars” savu 75. dzimšanas dienu skanīgi atzīmēs viens no leģendārākajiem Liepājas mūziķiem – diriģents un aranžētājs Jēkabs Ozoliņš! Ārkārtējās situācijas laikā koncerts klātienē nenotiks un klausītāji muzikālo vakaru aicināti baudīt tiešsaistē, iegādājoties pieejas kodu interneta vietnē www.bilesuparadize.lv

Klientiem, kuri bija iegādājušies biļetes uz koncertu klātienē, tiks atgriezta samaksātā nauda. Pircēji, kuri iegādājušies biļetes internetā, naudu saņems savā bankas kontā. Apmeklētāji, kuri biļetes iegādājušies kasē, aicināti doties uz kādu no Biļešu paradīzes klātienes kasēm, kur, uzrādot koncerta biļeti, pircējam tiks atgriezti naudas līdzekļi. 

 Jēkabam Ozoliņam pieder liels ieguldījums pilsētas rokmūzikas attīstībā. Kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri, “Liepaja Music Orchestra” un tautā mīlētiem pašmāju mūziķiem koncertā tiks atskaņota paša jubilāra un viņa skatuves partneru veidota programma ar populārām melodijām, džeza mūziku, bigbendu klasiku un mūsdienu aranžējumiem. Klausītājus iešūpos arī Latīņamerikas ritmi, “Quincy Jones” skaistākās melodijas un bezbēdīgi skaņdarbi orķestrim. Uz skatuves ar pašu izvēlētu solo skaņdarbu kāps gan šarmantā dziedātāja Aija Vītoliņa, gan liepājnieki Igo un Ieva Dreimane, ģiārists Aivars Hermanis un daudzi citi populāri mūziķi.

“Koncertu sāksim ar mūziku, kas savulaik Liepājā ienāca kā jaunas vēsmas - džeza nu jau klasiku, bītliem, latino, roku, pašu sacerētiem skaņdarbiem. Savukārt noslēgumā atgriezīsimies pie tādiem Liepājai tuviem komponistiem un ansambļiem kā Imants Kalniņš, Raimonds Pauls un “Remix”,” ar programmu iepazīstina Jēkabs Ozoliņš. 

Par Jēkabu Ozoliņu

No 1973. līdz 1984. gadam Ozoliņš vadīja un arī spēlēja basģitāru Liepājas zvejnieku kolhoza “Boļševiks” slavenajā orķestrī “Neptūns”, savukārt kopš 1992. gada Ozoliņš regulāri rīkojis Liepājas Simfoniskā orķestra un pašmāju rokgrupu kopīgus koncertus. Vienlaikus 15 gadu garumā Jēkabs Ozoliņš bijis diriģēšanas un mūzikas teorijas priekšmetu pasniedzējs Liepājas mūzikas vidusskolā, un jau 45 gadus viņš ir jauktā kora “Līva” diriģents. Visu šo laiku Ozoliņš ir aktīvs sava novada mūzikas dzīves veidotājs, mākslinieciskais vadītājs un dvēsele arī 1. vidusskolas jauktajam korim un vīru korim "Nīca", bijis neskaitāmu kormūzikas koncertu organizētājs, Kurzemes novada virsdiriģents, arī Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku virsdiriģents. Liepājas Simfoniskajā orķestrī Ozoliņš strādājis jau kopš tā atjaunošanas 1987. gadā. Pa šo laiku ir nodiriģēti neskaitāmi simfoniskās un populārās mūzikas koncerti, un regulāri diriģents kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri sadarbojies ar Latvijas rokgrupām, kuru vidū bijušas “Credo”, “Līvi”, “Tumsa”, “Remix”, iestudēta Ulda Marhilēviča dziesmu programma, notikuši Raimonda Paula koncerti, spēlēts festivālā “Liepājas dzintars”. Par nopelniem godināts ar Triju zvaigžņu ordeni un Goda un Gada liepājnieka titulu.

 

Koncerta filmēšana notiks tukšā skatītāju zālē, ievērojot visus drošības pasākumus. Šajā sarežģītajā laikā koncertam ir noteikta biļetes cena mākslinieka un koncertzāles atbalstam – 7 eiro par vienu tiešraides pieslēgumu jeb, tā saukto, dzīvokļa biļeti, kad ar vienu biļeti koncertu var baudīt visi vienas mājsaimniecības iedzīvotāji. 

 

Video uzaicinājums: https://youtu.be/z-PTM1z1VY8

Mākslinieki:

Jēkabs Ozoliņš, diriģents 

Valdis Skujiņš, koncerta vadītājs:

Aija Vītoliņa, vokāls

Igo, vokāls

Ieva Dreimane, vokāls

Vokālā grupa “Stīgotas” (vadītāja Ieva Dreimane)

Noemi Deifta, klavieres (Ozoliņa mazmeita)

Aivars Hermanis, ģitāra

Aivars Meijers, bass

Artis Orubs, bungas

Juris Kristons, klavieres

Jānis Ivuškāns, trompete

Raimonds Macats, čells un harmonikas

Liepājas Simfoniskais orķestris

Koncerta ilgums: aptuveni 80 minūtes

 

Biļešu cena: 7 eiro

Par biļešu iegādi: Iegādājoties biļeti par 7 eiro, Jūs saņemsiet tiešraides kodu, kuru varēsiet izmantot, lai skatītos koncertu. Tiešraidi varēsiet vērot caur “Biļešu Paradīzes” vai “Lielā dzintara” mājas lapu, uzspiežot uz koncertu: Tiešraidē. Jēkaba Ozoliņa 75. jubilejas koncerts.

Lai pieslēgtos koncertam, Jums būs jāievada tiešraides kods laukumā “insert password”.

Kods ir paredzēts vienai viedierīcei.

Biļetes var iegādāties tikai elektroniski.

Organizē: Lielais dzintars sadarbībā ar Liepājas Simfonisko orķestri

Atbalsta: Liepājas pašvaldība un Valsts kultūrkapitāla fonds

 

 
Nav gaidāmo pasākumu