KAIJA - 2

B. Akuņins, A. Čehovs
KAIJA-2
izmeklēšana 2 daļās

14+
Lugas oriģinālvalodā ar dažām ainām latviešu valodā
2 stundas
Pirmizrāde 2021. gada 15. oktobrī.

Projekts „Kaija. Izmeklēšana” sastāv no divām daļām - divām dažādos vakaros skatāmām izrādēm. Pirmās izrādes pamatā ir Antona Čehova luga „Kaija”, savukārt otrās izrādes pamatā ir Borisa Akuņina luga, kura ir Antona Čehova lugas savdabīgs turpinājums.

Izrāde savu būtību atklāj nosaukumā: tā ir izmeklēšana, padziļināts Čehova „Kaijas” izpētes ceļojums, kurā skatītāji dosies kopā ar aktieriem, izmantojot Borisa Akuņina lugas „Kaija” piedāvātās iespējas kā atslēgu, lai labāk no psiholoģiskā viedokļa izprastu oriģināllugas varoņu rīcības motīvus. Tāpēc aicinām skatītājus noskatīties abas šīs daļas, sākumā pirmo, tad otro, lai no jauna skatu punkta iepazītu Čehova radītos tēlus.

II daļa

Izrāde „Kaija-2” sākas ar Čehova „Kaijas” pēdējo ainu: Trepļeva sarunu ar Ņinu un… šāvienu. Ar šo brīdi sākas Borisa Akuņina „Kaija” un savdabīga izmeklēšana, kuras mērķis ir atrast Konstantīna Trepļeva nāves vaininieku. Jo Borisa Akuņina lugā katram no „Kaijas” varoņiem ir gan motīvs, gan iespēja. Taču neviena situācija nav viennozīmīga. Skatītājam tiks piedāvāti seši interpretācijas varianti, kas sevī iekļaus ne tikai notikumu tālākas attīstības, bet arī pagātnes notikumu variācijas. Un noslēgumā katrs varēs izdarīt savus secinājumus.

Režisors: Oļegs Šapošņikovs
Kostīmu māksliniece, scenogrāfe: Inga Bermaka
Gaismu mākslinieks: Sergejs Vasiļjevs
Video mākslinieks: Gatis Timofejevs

Lomās: Aleksandrs Maļikovs, Marģers Eglinskis, Vanda Gibovska, Viktors Jancevičs, Irina Kešiševa, Jūlija Ļaha, Zanda Mankopa, Mihails Samodahovs, Oļegs Šapošņikovs, Maksims Terļeckis, Raimonds Paegle, Artjoms Afanasjevs

Projekts „Kaija. Izmeklēšana” tapis ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu