Ziemassvētku festivāls. Vilis Daudziņš koncertizrādē Magnificello

Piedalās:
Vilis Daudziņš, stāstnieks
Gunta Ābele, čells
Roberts Rubīns, video instalācijas

Programmā:
Pablo Casals - Es cant dels ocells
Johans Sebastiāns Bahs (Johann Sebastian Bach) - Suite Nr 1 g dur BWV 1007
Gaspārs Kasado (Gaspar Cassadó) - Svīta čellam solo
Pēteris Vasks - Grāmata čellam Pianissimo
Zoltāns Kodājs (Zoltán Kodály) - Sonāte čellam solo op.8 1915, Allegro maestoso ma appassionatoAdagio con grand’ espressioneAllegro molto vivace

Koncerts 2 daļās

Koncerta ilgums: 1h 40 min

Magnificello ir koncertizrāde, kuras centrā ir čells, tā glāsmainā skaņa, vēsture un spēles paņēmienu daudzveidība. Johana Sebastiana Baha, Bendžamina Britena, Pētera Vaska, Pablo Kazalsa, Gaspāra Kasado un Kšištofa Penderecka mūzika savijas ar citātiem no pasaulslavenu mūziķu autobiogrāfijām, dzejnieku vārsmām un interesantiem tehniskiem faktiem. Šīs unikālās izrādes īstenotāji ir Šveicē mītošā latviešu čelliste Gunta Ābele un iemīļotais aktieris Vilis Daudziņš. Kopā viņi uzbur stāstu par čella skaņu, čellistiem, komponistu likteņiem, vājībām, kaislībām un vēsturiskiem notikumiem.

Pasākuma organizators: Dzintaru koncertzāle SIA 

 

Dzintaru koncertzālē koncerti norisinās īpaši drošos apstākļos

 

Šajos sarežģītajos apstākļos Dzintaru koncertzāles darbinieki īpaši rūpējas par visu klausītāju un mākslinieku drošību, sadarbībā ar Latvijas Slimību profilakses un kontroles centru ir ieviesti visstingrākie piesardzības pasākumi. Koncertzāles personāls ir īpaši sagatavots, lai rūpētos par apmeklētāju drošību. Pirms katra koncerta, starpbrīdī un pēc koncerta visas publiski pieejamās vietas tiek vēdinātas un dezinficētas. Publiskajā zonā ir pieejami roku dezinfekcijas līdzekļi un bezmaksas sejas maskas. Visiem koncertu apmeklētājiem ir personalizētas sēdvietas, ievērojot nepieciešamo distanci. 

 

Koncertzāles administrācija atgādina:

-         koncertzāles telpās, visa koncertzāles apmeklējuma laikā, obligāti jālieto sejas maskas un jāievēro 2 metru distance. Klausītājiem, kuri būs ieradušies bez sejas aizsargmaskām, koncertzāle nodrošinās vienreizlietojamās sejas maskas;

-         ja pirms koncerta apmeklējuma ir slikta pašsajūta, lūdzam palikt mājās;

-         apmeklētājiem ar paaugstinātu ķermeņa temperatūru ieeja koncertzāles telpās nav atļauta. 

Dzintaru koncertzāle visiem aicina ievērot visus piesardzības pasākumus, lai arī turpmāk mums būtu iespēja baudīt izcilus koncertus pasaulē atzītu mūziķu izpildījumā.

 
Nav gaidāmo pasākumu