Bec Plexus, Percusstic Duo & NŌNA. Ecstatic Music Ventspils

14. un 15. novembrī Ventspilī, koncertzālē “Latvija” notiks otrais pārsteidzošās mūzikas festivāls “Ecstatic Music Ventspils”.

Festivāla pirmajā dienā, 14. novembrī, uz koncertzāles skatuves satiksies māksliniece “Bec Plexus”, viņas trio no Amsterdamas un Liepājas Simfoniskā orķestra sitaminstrumentālistu Martas Kauliņas  un Māra Zīlmaņa duets “Percusstic Duo”. Kopīgā performancē tiks atskaņotas “Bec Plexus” debijas albumā “STICKLIP” iekļautie nīderlandiešu un amerikāņu komponistu radītie skaņdarbi. Koncerta pirmajā daļā ar īpašu Kristofera Čerones (Christopher Cerrone), Rīnas Esmailas (Reena Esmail), Džonatana Bingema (Jonathan Bingham) un Donakas Denehī (Donnaca Dennehy) kamermūzikas programmu uzstāsies stīgu kvartets “NŌNA”.

Vairāk informācijas jau drīzumā!

* * *

Pirms gada sadarbībā ar Kaufmaņu Mūzikas centru (Kaufman Music Centre) Ņujorkā un komponistu, kuratoru Džadu Grīnsteinu (Judd Greenstein) tika dibināta jauna tradīcija – atvērta festivāla “Ecstatic Music” Latvijas filiāle. Festivāls Ņujorkā notiek kopš 2011. gada un šogad jau otro reizi norisināsies arī Ventspilī. Tam latviešu valodā atrasts “pārsteidzošās mūzikas” festivāla epitets, kas precīzi raksturo festivāla būtību. Vēl pārsteidzošāks šī brīža kontekstā ir fakts, ka pirms gada sāktais var turpināties, turklāt mākslinieciski augstā līmenī un muzikāli izaicinošā spozmē.

“Lai nevairotu vietējo mūzikas aizkulišu folkloru, nav vērts minēt, kādas vēl gada sākumā mums ar Ņujorkas draugiem bija muzikālās ieceres, plānojot šī gada “Ecstatic Music Ventspils”. Toties ir prieks un pacilātība, gaidot to, par ko šīs divas dienas novembrī šobrīd izvēršas. Kā klausītāji, tā mūziķi piedzīvos gan akadēmiski skolotas jaunās mūziķu un autoru paaudzes dauzīšanos avangarda elektroniskajā un popmūzikā, gan lūgšanas mātei Dabai pirmatskaņojumu spilgtāko Latvijas mūziķu izpildījumā. Un vēl…” teic koncertzāles “Latvija” mākslinieciskais vadītājs Miks Magone.

 
Nav gaidāmo pasākumu