BAHS ADVENTĀ FLAUTAI UN KLAVESĪNAM. Klavesīniste Ieva Saliete un flautiste Maija Kļaviņa

Baha mūzika spēj iedvesmot, mierināt, priecēt, ievest "bezlaika" stāvoklī un pat apskaut brīžos, kad to visvairāk ilgojamies. Šis koncerts būs kā silts apskāviens, gada tumšajā pusē meklējot gaismu mūzikā. Mājas koncerta atmosfērā klausīsimies klavesīna un flautas saspēlē, atskaņojot Baha kamermūzikas skaņdarbus. 

Mājas muzicēšanas atmosfērā klausīsimies Baha kamermūzikas skaņdarbus flautas un klavesīna saspēlē.  

Flautiste Maija Kļaviņa īpaši aktīvi muzicē senās mūzikas projektos. Absolvējusi Ilonas Meijas flautas klasi JVLMA un ieguvusi maģistra grādu mūzikā, studijas turpināja Senās mūzikas katedrā pie Kistīnes Stumbures. Maija zināšanas traversflautas spēlē ir papildinājusi pie izciliem pedagogiem – Kristofa Hundgeburta (Berlīne), Pedro Soares (Portu), Lauras Portesorvo (Roma), Dorotejas Zēlas (Minhene), Lindes Brunmairas – Tutsas (Trosingena) un citiem lieliskiem mūziķiem. Apguvusi arī citus traversflautas saimes instrumentus – pikolo flautu, Hotetēra traversflautu un klasicisma flautu. Uzstājas kopā ar baroka orķestri Collegium Musicum Riga Māra Kupča vadībā, gan kā orķestra māksliniece, gan soliste. Regulāri iestudē programmas ar ilggadējo saspēles partneri Gertrudu Jerjomentko un citiem senās mūzikas pāstāvjiem. Saņēmusi Arnolda Šturma balvu par radošiem sasniegumiem, kā arī nomināciju Lielajā mūzikas balvai kategorijā “Gada jaunais mākslinieks” un Skatītāju simpātijas balvu.  

Klavesīniste Ieva Saliete ir mūziķe, kura Lūznavas muižā ir savējā – te skanējuši viņas koncertprogrammu pirmatskaņojumi, palīdzējusi muižai kļūt skanīgākai, nākot talkā mūzikas instrumentu izvēlē. Ieva dzīvo Rēzeknes tuvumā, taču muzicē ne tikai Latvijā, bet arī Vācijā un Šveicē. Ieva sadarbojas ar orķestri “Sinfonietta Rīga” baroka projektos, piedalās solo un kamermūzikas projektos Vācijā un Šveicē, ir Bernes senās mūzikas orķestra “Les Passions de l’Ame”, kura ieraksts tikko saņēmis arī prestižo OPUS KLASSIK (agrāk ECHO KLASSIK) balvu, klavesīniste. Mūziķei īpaši tuva ir savulaik Rīgā dzīvojušā Johana Gotfrīda Mīteļa daiļrade, ko Ieva atskaņo ar “Kesselberg Ensemble” Latvijā, Vācijā un Šveicē. Bijusi JVLMA docētāja, ir skolotāja Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolā. Muzicējusi Freiburgas baroka orķestrī, Ensemble 415, Bāzeles kamerorķestrī u. c. Saņēmusi Lielo mūzikas balvu 2017 “Par izcilu darbu ansamblī”. Piedalījusies ieskaņojumos, kas izdoti ierakstu namos “Deutsche Harmonia Mundi” un “Sony”, divi no tiem saņēmuši “Diapason d’Or”.

 
Nav gaidāmo pasākumu