Kino izrāde / Kino un mēs

Kino izrāde “Kino un mēs” Aizkraukles pilsētas kultūras namā 26.novembrī 19.00

autoru kolektīvs
KINO UN MĒS

Lomās – Jānis Skutelis, Egons Dombrovskis un Andris Keišs

Trīs aktieri atgriežas pie latviešu padomju laiku kino un uzdod jautājumu – kāpēc šīs filmas uzņēma tieši tā?

Šī būs izrāde par latviešu padomju kino, par režisoriem, operatoriem, scenāristiem, kritiķiem, bet visvairāk un galvenokārt – par aktieriem un aktierspēli. Stāsti no uzņemšanas laukumiem, mākslas padomju sēdēm, ieskati vēstures lappusēs un kino klasikas ainu izspēle jaunos un negaidītos veidos. “Kino un mēs” līdzautori apvienos spēkus, lai censtos izprast Latvijas padomju kino daudzveidību un kino vēsturi no cilvēciska, personiska skatu punkta. No mūsdienu skatītāja viedokļa raugoties, daudzas padomju laiku filmas var šķist pavisam savdabīgas un ļoti atšķiras no mūsdienu izpratnes par kino.

Izrādes kodolu veidos autoru pievēršanās trīs dažādām padomju laiku kino filmām – brāļu Kaudzīšu klasiskā romāna ekranizācijai “Mērnieku laiki” Voldemāra Pūces režijā, Gunāra Cilinska un Vara Braslas melodrāmai “Ezera sonāte” un Aloiza Brenča disko-detektīvam “Dubultslazds”. Vai “Mērnieku laiku” aktierspēles ekspresīvā groteska ir laikmeta zīme vai vienkārši pārspīlēta rūķošanās? Kāpēc “Ezera sonātē” Gunārs Cilinskis savu kaislīgo mīlestību spēlē tik introverti? Un kādus noslēpumus slēpj “Dubultslazds” – latviešu kino vēsturē popsīgākais disko-krimiķis, kura varoņi šķiet tik neticami naivi?

Reizē “Kino un mēs” ir arī izrāde par Rīgas Kinostudiju. Tāda apjoma un nozīmes centralizēts kino ražošanas uzņēmums mūsdienu Latvijā nav iedomājams. Mēs pievērsīsimies laikam, kad tajā vēl kūsāja dzīvība.

Izrāde tiks uzņemta vienā kadrā.

Režisors: Matīss Kaža
Dramaturgi: Andris Keišs, Jānis Skutelis, Egons Dombrovskis, Matīss Kaža
Operators: Aleksandrs Grebņevs
Mākslinieks: Rūdolfs Baltiņš
Kostīmu māksliniece: Līga Krāsone

Izrādes ilgums: 1 stunda 20 minūtes

Biļetes cena: 4,- Eur

 
Nav gaidāmo pasākumu