DONS KIHOTS

Pēc Migela de Servantesa romāna motīviem

DONS KIHOTS

Bruņota spēle ar opi 2 daļās

 

Režisors – Viesturs Roziņš

Dramatizējuma autori – Viesturs Roziņš, Ludmila Roziņa

Scenogrāfs – Valters Kristbergs

Kostīmu māksliniece – Jūlija Kristberga

Gaismu māksliniece – Jūlija Bondarenko

Horeogrāfs – Kārlis Božs

Komponists – Jēkabs Nīmanis

 

Pirmizrāde: 2020. gada 12. novembris  /LMT Mansarda zāle/

 

Lomās: Rihards Rudāks vai Januss Johansons, Pauls Iklāvs, Arnolds Osis, Klinta Reinholde, Dace Eversa, Baiba Valante, Ingus Kniploks, Ilze Pukinska

 

Vienu no pasaules literatūras spilgtākajiem tēliem, Donu Kihotu, radīja slavenais spāņu klasiķis Migels de Servantess Saavedra (1547-1616). Un jau vairāk nekā četrus gadsimtus pasaule ir pārņemta ar šo varoni. Līdzīgi kā Robinsons Krūzo vai Šerloks Holmss, Dons Kihots sen ir pametis romāna lappuses un turpina savas gaitas ārpus tā robežām.

Šo ķieģeļa smaguma grāmatu izlasīt ir varoņdarbs, tam visi nav gatavi, taču par Servantesa radīto kanonisko tēlu ir dzirdējuši gandrīz visi. Vismaz metaforisko “viņš jau cīnās kā Dons Kihots ar vējdzirnavām” pavisam noteikti. Ne velti šis kaujām un piedzīvojumiem pārpilnais romāns ir viena no pasaulē tulkotākajām un arī pārdotākajām grāmatām.

Šis Viestura Roziņa iestudējums ir metaforiska himna mūsu vecvecākiem – vācējiem, drosminiekiem, šķelmjiem, dīvaiņiem, estētiem, savādniekiem, kas iemieso sava veida “mūsdienu bruņiniekus”. Jaunās un vecās paaudzes domu un pasaules redzējuma sadursme būs kā bruņota spēle, kur caur skumjā izskata bruņinieka Dona Kihota un viņa ieroču nesēja Sančo Pansas alegoriju attiecību nosacītā kaujā sastapsies vectēvs un viņa mazdēls.

 

Izrāde paredzēta skolēniem sākot no 8.klases, kā arī pieaugušajiem.

 
Nav gaidāmo pasākumu