SPĀNIJA. MASKATS. PERPETUUM RITMICO.

SPĀNIJA. MASKATS. PERPETUUM RITMICO.

Jaunais kultūras centrs “Ulbrokas Pērle” aicina ikvienu doties muzikālā ceļojumā uz kontrastiem bagāto zemi – Spāniju. Temperamentīgos Spānijas mūzikas ritmus “Ulbrokas Pērlē” ieskandinās profesionālais, pastāvīgi koncertējošais sitaminstrumentu ansamblis “Perpetuum Ritmico”. Koncerta programma veidota, iedvesmojoties no spāņu leģendārā ģitārista Pako de Lučia (Paco de Lucia) daiļrades. Koncertā tiks atskaņots viens no slavenākajiem komponista opusiem "Zyryab", kas ir veltījums Arābu izcelsmes Filozofam un mūziķim, kurš iepazīstināja pasauli ar instrumentu, ko šodien mēs atpazīstam kā flamenko ģitāru.
“Perpetuum Ritmico” ar patiesu aizrautību izpilda un aranžē citu izcilu sitaminstrumentālistu mūziku un šoreiz jaunā skanējumā izpildīs franču izcilā sitaminstrumentālista un pedagoga Emmanuela Sežarnē (Sejourne) skaņdarbu "Calienta". Koncertā izskanēs arī Astora Pjacollas un Žorža Bizē mūzika, šoreiz pārfrāzēta flamenko ritmos.
Klausītājiem būs iespēja dzirdēt Artura Maskata simfonisko skaņdarbu "Tango", kura pārlikumu sitaminstrumentiem veidojuši paši “Perpetuum Ritmico” mūziķi.
Skanēs arī tieši šai koncertprogrammai īpaši radītas oriģinālkompozīcijas - "Bueno" un "Hispanico", kuru autors ir ansambļa dalībnieks Ernests Mediņš. “Perpetuum Ritmico” koncerta ietvaros sola arī dažādus muzikālus pārsteigumus.

 
Nav gaidāmo pasākumu