Richard Hills. Ērģeļmūzika un mēmais kino

Turpinot pērn aizsākto tradīciju, Visu svēto dienā Ventspilī, koncertzālē “Latvija” notiks ērģeļmūzikas un mēmā kino vakars. Tajā britu ērģelnieks Ričards Hils (Richard Hills) veidos oriģinālu skaņu celiņu šausmu kino klasikai – režisora Roberta Vīnes 1920. gadā uzņemtajai filmai “Doktora Kaligari kabinets”.

Ričards Hils (Richard Hills) atzīts par vienu no nedaudzajiem mūziķiem, kurš spēj apvienot divas ērģeļmūzikas pasaules – klasisko un dramatisko. Mākslinieks ērģeļspēli sākotnēji apguvis pie Viljama Vaithheda Ročesteras katedrālē, pēc tam Oksfordas Ekseteras koledžā, Portsmutas katedrālē un Vestminsteras abatijā, kur viņa pasniedzēji bijuši ērģelnieki Rozmarija Fīlda (Rosemary Field) un Deivids Sangers (David Sanger). Šobrīd Ričards Hils veiksmīgi apvieno solo karjeru, baroka continuo spēli, kora apmācību un pasniedzēja darbu, vienlaicīgi būdams arī Sv. Marijas Londonas centra draudzes ērģelnieks.

Mākslinieks saņēmis neskaitāmas godalgas un apbalvojumus gan dzimtajā Lielbritānijā, gan ASV, kur Amerikas Teātra ērģeļu biedrība viņu 2010. gadā atzina par “Gada ērģelnieku”. Ričarda Hila solo sniegums daudzkārt translēts nacionālajās un starptautiskajās televīzijas un radio programmās, piemēram, BBC Radio 3 “Choral Evensong” un BBC Radio 2 “Friday Night is Music Night”. 2013. gadā mākslinieks debitēja prestižajā “BBC Proms”, atgriežoties šajā festivālā arī  2015. un 2019. gadā kopā ar BBC Skotijas simfonisko un Džona Vilsona orķestri.

31. oktobra koncertā publika iepazīs Ričarda Hila kino ērģelnieka pusi, dzirdot viņa versiju vienai no spilgtākajām vācu ekspresionisma kino filmām “Doktora Kaligari kabinets”, ko amerikāņu teātra kritiķis un producents Kenets Makgouvens raksturo īsi: “Filmā ir vairāk interesanta un aizraujoša nekā visā tā laika amerikāņu kinematogrāfā.”

Pirmās 30 biļetes pieejamas par īpašu cenu - 10.00 EUR.

* * *

Aicinām koncerta apmeklētājus izvērtēt savu veselības stāvokli un neapmeklēt to, ja Jums ir elpceļu infekcijas slimības simptomi (drudzis, klepus, elpas trūkums), kā arī ja Jums ir noteikts pienākums ievērot pašizolāciju, mājas karantīnu vai stingras izolācijas nosacījumus. Tāpat aicinām uz koncertu ierasties bez virsdrēbēm, ja vien tas iespējams (piemēroti laikapstākļi, virsdrēbes atstātas automašīnā), lai novērstu drūzmēšanos pie garderobes.

Koncertzāles "Latvija" Lielā zāle apmeklētājiem būs atvērta stundu pirms koncerta sākuma. Aicinām jo savlaicīgāk ierasties tos klausītājus, kuru sēdvietas atrodas tuvāk skatuvei.

Iegādājoties biļeti uz šo pasākumu, Jūs apliecināt, ka

- esat no vienas mājsaimniecības ar citiem apmeklētājiem gadījumā, ja esat iegādājies sēdvietas rindās, kurās tās pieejamas pa 4 viena otrai blakus;
- ievērosiet visus Covid-19 izplatības ierobežošanai ieviestos drošības pasākumus, informācija par kuriem būs pieejama arī koncerta norises vietā;

- koncerta laikā atradīsieties uz iegādātās biļetes norādītajā vietā;
- respektēsiet koncerta organizatoru norādījumus norises vietā - par apmeklētāju plūsmas organizāciju, par higiēnas prasību ievērošanu, dezinfekcijas līdzekļu pieejamību u. c.

 
Nav gaidāmo pasākumu