TRĪS OSOKINI CĒSĪS | PASĀKUMS PĀRCELTS no 21.11.2020

 

Trīs Osokini ir Latvijas pianisma mākslas zīmols – divi dēli un tēvs. Izcila vēriena virtuozi, klavierspēles pētnieki un dziļi mākslinieki, kuru radītās koncertprogrammas vienmēr ir svētki un īpašs notikums klaviermūzikas mīļotājiem.

Pēdējā pusgada laikā pasaule un mūsu ikdiena ir mainījusies līdz nepazīšanai. Bet kāda lieta tajā visā gan ir ārkārtīgi pozitīva - tā ir kopā būšana. Un trīs Osokiniem, šī kopā būšana vainagojās ar jaunu māksliniecisku ideju rašanos.

Cēsīs skanēs tikko tapusi programma ar neparasti daiļiem skaņdarbiem - Šūmaņa Etīdes kanona formā, Arvo Pērta Pari Intervallo versijā trim klavierēm, kā arī Alfrēda Šnitkes veltījums kolēģiem komponistiem – Igoram Stravinskim, Sergejam Prokofjevam un Dmitrijam Šostakovičam, kas arī tiks atskaņots uz trim klavierēm, un ļaus katram Osokinu dinastijas pianistam iejusties viena 20. gs. mūzikas dižgara lomā. Visi minētie skaņdarbi reti ir dzirdami koncertzālēs, bet solās kļūt par lielu atklājumu pianistu uzticamajiem klausītājiem.

Trīs Osokinu koncertā Cēsīs skanēs arī bezgalīgi skaistais Morisa Ravēla Valsis, ko komponists devēja par horeogrāfisko poēmu un sākotnēji bija to iecerējis kā mūziku baletam, bet nu to dzirdam tikai koncertos un iluzoras ainas katram klausītājam iespējams uzburt vien savā iztēlē.

Vakara gaitā neiztikt arī bez solo - Georgija Osokina izpildījumā skanēs Friderika Šopēna monumentālā Fantāzija un citi viņa skaņdarbi, Sergeja Osokina sniegumā dzirdēsim mistiskas enerģijas caurvītos Aleksandra Skrjabina vēlīnos opusus, savukārt Andreja Osokina interpretācijā baudīsim poētisko un romantisko Pētera Čaikovska mūziku.

Georgijs Osokins, klavieres

Andrejs Osokins, klavieres

Sergejs Osokins, klavieres

 

Pasākums  pārcelts no 21.11.2020. Iegādātās biļetes uz jauno pasākuma datumu ir derīgas un nav nepieciešama to maiņa. Ja uz koncertu ir iegādātas biļetes, bet jaunajā pasākuma datumā pasākumu nav iespējams vai nevēlaties apmeklēt - biļetes iespējams atgriezt līdz 2021.gada 8.martam. Ja biļetes iegādātas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietā - tās iespējams atgriezt jebkurā Biļešu paradīzes tirdzniecības vietā. Ja biļetes iegādātas internetā, biļetes iespējams atgriezt rakstot uz [email protected].

 

Atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

* Aicinām izvērtēt savu veselības stāvokli un neapmeklēt pasākumu, ja Jums ir elpceļu infekcijas slimības simptomi (drudzis, klepus, elpas trūkums), kā arī ja Jums ir noteikts pienākums ievērot pašizolāciju, mājas karantīnu vai stingras izolācijas nosacījumus.

Iegādājoties biļeti uz šo pasākumu, Jūs apliecināt, ka:
- ievērosiet visus 'Covid-19' izplatības ierobežošanai ieviestos drošības pasākumus, informācija par kuriem būs pieejama arī koncerta norises vietā;
- respektēsiet koncerta organizatoru norādījumus norises vietā - par apmeklētāju plūsmas organizāciju, par higiēnas prasību ievērošanu, dezinfekcijas līdzekļu pieejamību u. c. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī saistībā ar vīrusinfekcijas Covid-19 izplatību un rūpējoties par apmeklētāju un mākslinieku drošību, turpmāk, apmeklējot publiskus pasākumus Koncertzālē "Cēsis", obligāti ir jālieto mutes un deguna aizsargmaskas. Gadījumā, ja Jums būs aizmirsies tās paņemt līdz, vienreiz lietojamās medicīniskās maskas būs iespēja iegādāties koncertzāles kasē.

Atgādinām, ka biļešu personalizācija ir obligāta! Iegādājoties biļetes kasēs, to veiks kasieris, savukārt, pērkot biļetes interneta veikalā, automātiski būs jāaizpilda lauki ar informāciju par sevi.

Aicinām apmeklētājus publiskajās zonās ievērot distancēšanos un nedrūzmēties. 

Nododot virsdrēbes garderobē, informēsim par kārtību kādā tās būs saņemams atpakaļ pēc pasākuma, lai neveidotos rindas un drūzmēšanās.

Rūpēsimies par savu un apkārtējo veselību un novēlam patīkamu pasākuma apmeklējumu!

**Pasākums nav piemērots pirmsskolas vecuma bērniem. 

***Koncerta laikā ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem un nolūkā informēt sabiedrību par notikušo pasākumu var tikt veikta fotografēšana, video un/vai audio ieraksta veikšana. Minētās darbības tiek veiktas atbilstoši datu apstrādes prasībām. Iegūtais materiāls tiks apstrādāts bez atsevišķas personu izdalīšana, lai tieši vai netieši netiktu veikta fizisku personu identificēšana. Iegūtie materiāli var tikt publicēti un/vai translēti plašsaziņas līdzekļos, kā arī sociālajos tīklos internetā un izmantoti mārketinga materiālos. Jums ir tiesības lūgt neizmantot vai dzēst Jūsu personas datus – fotoattēlu, video vai audio ierakstu, kurā jūs esat fiksēts, rakstot mums uz e-pasta adresi: [email protected].

 

 
Nav gaidāmo pasākumu