Dzejas izrāde / Dziesmu dziesma (latviešu valodā)

Pirmizrāde 2020. gada 8.novembrī

plkst. 19.00

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs, Palmu māja

Kandavas 2, Rīga

 

Dzejas izrāde “Dziesmu dziesma”

Svētdien, 2020. gada 8.novembrī LU Botāniskajā dārzā (Palmu mājā) papildizrādi piedzīvos vairāk nekā divtūkstoš gadus sens mīlestības apliecinājums dzejā, ko latviešu valodā interpretēs aktieri Andris Bulis un Maija Arvena.

Dzejas izrādes “Dziesmu dziesma” pamatā ir viena no Vecās Derības grāmatām – Augstā dziesma, kas ir mīlas dzejas virknējums, piedēvēts Zālamanam. Izrādes iestudējums ir kā himna mīlestībai, kurā iesaistītie mūziķi, scenogrāfija un horeogrāfija pauž tās simbolisko nozīmi.

Režisore Nadīne Bokovikova atsedz oriģinālteksta pamatideju šodienas cilvēka tempam un ikdienas izjūtai, izsakot mīlestības virsvērtības, kas saglabājas sakrālas pāri laikiem, situācijām un estētiskās gaumes nomaiņām.

“Augsto dziesmu” latviešu valodā atdzejojis Knuts Skujenieks, bet krievu valodā izmantots 19. gs. teksta sinodālais tulkojums, ko viens otram lasa galvenie varoņi Viņš un Viņa. Kustības ir minimālas, veidojot tēlnieciski grafisku dejas zīmējumu, kas mijas ar plastiskiem dejas elementiem, paužot dvēseles ilgas un sapņus, ciešanas un laimi. Izrādē piedalās divas mūziķes: Alisa Klimanska (flauta) un Natālija Grigoviča-Skarbinika (vijole), kas mūzikas mijiedarbībā ar tekstu atklāj galveno varoņu emocionālo pasauli.

Izrādē piedalās armēņu dziedātāja Asmika Bagojana, izpildot sešas dziesmas par mīlestību, kas sakralizē telpu un rada rituāla sajūtu, simbolizējot garīgas laulības un sagatavošanos tām.

Iestudējuma mērķis ir veicināt skatītāju emocionālu līdzpārdzīvojumu un empātiju. Aktualizējot literāri bagātīgu, simbolisku tekstu, tiek atklāts mīlestības kristāliskais dzidrums, kas savieno sievieti un vīrieti garīgajā pasaulē.


Biļetes: https://www.bilesuparadize.lv/

(atbilstoši valstī noteiktajiem drošības pasākumiem, apmeklētāju skaits ir ierobežots).

Informācija apmeklētājiem:
Saistībā ar Palmu mājas augu pāriešanu ziemas periodā, lūgums uz izrādes sākumu ierasties ne ātrāk kā pusstundu iepriekš. Izrādes ilgums: 60 min. Vēlams apģērbties silti.

 

Iestudējuma autore: Nadīne Bokovikova

Projekta vadītāja: Nora Grēniņa

Lomās:

Viņa – Maija Arvena 

Viņš – Andris Bulis 

Stāstniece – Asmika Bagojana

Mūziķi:

Muzikālais vadītājs – Max Roomsky

Flauta – Alisa Klimanska

Vijole – Natālija Grigoviča-Skarbinika

Gaismu mākslinieks: Andrejs Krūmiņš

Kustību konsultants: Ģirts Bisenieks

 

Vairāk informācijas:
Nora Grēniņa (mob. 22308778)
Facebook: Arte Divina

 
Nav gaidāmo pasākumu