X Starptautiskais Rīgas Brass simpozijs. Koncerts

Biļetes iegādājamas TIKAI iepriekšpārdošanā.  Biļetes cena - € 3.

Piedalās: solists Eisteins Bodsvīks /Oysten Baadsvik, tuba, Norvēģija/
Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas Pūtēju orķestris
Diriģents Jānis Retenais 

Programmā
Alfrēds Rīds "Viva Musica!"
Eisteins Bodsvīks “Concerto” tubai un orķestrim
Marks Kemphauss "A Movement for Rosa"
Vitorio Monti "Čardašs"
Eisteins Bodsvīks "Fnugg Blue" 

 No 28. septembra līdz 2. oktobrim Rīgā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, un Ādažos, Mūzikas un mākslas skolā un Kultūras centrā, norisināsies X Starptautiskais Rīgas Brass simpozijs. Tā norisi ietekmējusi situācija pasaulē un lielākā daļa simpozija aktivitāšu – meistarklases, individuālās nodarbības un lekcijas – notiks tiešsaistē, tomēr aicinām arī klātienē apgūt jaunas zinības un baudīt koncertus.

Arī šogad JVLMA Metāla pūšaminstrumentu klase aicinājusi piedalīties simpozijā vairākus no vadošajiem Eiropas interpretiem – trompetistu Volfgangu Gugenbergeru /Wolfgang Guggenberger, Trosingenas Mūzikas augstskola, Vācija/, trombonistu Reimonu Munekomu /Raymond Munnecom, Amsterdamas konservatorija, Nīderlande/, mežradznieku Sabolču Zempleni /Szabolcs Zempleni, Hamburgas Mūzikas augstskola, Vācija/ un tubistu Eisteinu Bodsvīku /Øystein Baadsvik, Norvēģija/.

Pirmdien, 28. septembrī, plkst. 15.00 simpozija ietvaros notiks Volfganga Gugenbergera tiešsaistes lekcija pūšaminstrumentālistiem “Song and Wind”, kurā lektors stāstīs par elpas tehnikām un mentālajiem aspektiem brass instrumentu spēlē.

Otrdien, 29. septembrī, vienīgais klātesošais simpozija viesis – norvēģu tubists Eisteins Bodsvīks kopā ar simpozija dalībniekiem un Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas pūtēju orķestri dosies uz Ādažiem, kur no plkst. 14.00 līdz 15.45 strādās ar Ādažu Mūzikas un mākslas skolas audzēkņiem, bet plkst. 16.15 sniegs koncertu Ādažu Kultūras centra Ceriņu zālē.

Trešdien, 30. septembrī, simpozija dalībnieki aicināti pat uz divām interaktīvām tiešsaistes lekcijām nīderlandiešu trombonista Reimona Munekoma vadībā. Plkst. 15.00 “How to study / how to become better musician - brass player - all levels” un plkst. 16.00 “Orchestral excerpts – how to play: style, approach, preparation”.

Visa simpozija laikā gan tiešsaistē, gan klātienē JVLMA un Latvijas mūzikas skolu un vidusskolu audzēkņi, kā arī profesionālo orķestru mūziķi papildinās zināšanas pie izcilajiem metāla pūšaminstrumentu spēles meistariem individuālajās nodarbībās. Lai saņemtu tiešsaistes lekciju piekļuves linku, interesenti aicināti pieteikties, rakstot uz e-pastu [email protected].

Simpozija noslēgumā ceturtdien, 1. oktobrī, plkst. 18.00 visi interesenti aicināti uz simpozija Noslēguma koncertu JVLMA Lielajā zālē. Tajā izskanēs populāras melodijas pūtēju orķestrim un simpozija viesa Eisteina Bādsvika kompozīcijas paša izpildījumā, kā arī kopā ar Jāzepa Mediņa Mūzikas vidusskolas pūtēju orķestri.

Simpoziju atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, programma Erasmus+ un vācu metāla pūšaminstrumentu ražotājs Miraphone.

 
Nav gaidāmo pasākumu