NAURIS PUNTULIS koncertprogrammā BRIGADIERIS

Jaunajā Kultūras centrā “Ulbrokas Pērle” -


Nauris Puntulis koncertprogrammā "Brigadieris"

Koncertprogramma “Brigadieris” ir šodienas muzikāla satikšanās ar Maestro Raimondu Paulu viņa jaunības dienu mūzikā. Sešdesmito gadu melodijas no latviešu estrādes vēstures “putekļainā plaukta” dienas gaismā izceļ Latvijas Nacionālās operas solists Nauris Puntulis, jaunās paaudzes džeza pianiste Marika Šaripo un multiinstrumentālists Raimonds Macats.

“Esmu šo programmu lolojis vairāku gadu garumā. Manuprāt, Maestro agrīnās daiļrades posms, kam raksturīga izteikta džeza mūzikas ietekme, ir pārāk maz iepazīts, nepelnīti aizmirsts. Programmā "Brigadieris" esam apvienojuši atšķirīgo un šķietami nesaderīgo, neesam vairījušies no dziesmām ar izteikti laikmetam raksturīgiem sociāliem dziesmu tekstiem,” teic Nauris Puntulis.

Programmā iekļautas retāk dzirdētas Raimonda Paula agrīnās dziesmas, apzināti izvairoties no tādiem klišejiskajiem skaņdarbiem kā „Mēs tiksimies martā” u.c., lai klausītājam atgādinātu par citiem Raimonda Paula daiļrades dārgumiem. Tas ļaus gūt pirmreizības prieku klausoties, turklāt skaņdarbus unikālus padarīs to neparastie aranžējumi diksilenda stilā. Tādējādi pat tik romantiskas dziesmas kā „Ziemas vakars” un „Kad zvaigznes krīt” iegūs visai oriģinālu skanējumu, kas būs tāls no pēdējos gados Latvijā dominējošā šlāgermūzikas stila.

Naura Puntuļa ievērojamā pieredze muzikāli skatuviskajos žanros garantē, ka viņa priekšnesumā ikviena dziesma kļūs par izstrādātu teatrālu ainu, dāvājot klausītājiem plašu izjūtu gammu. Turklāt diksilenda žanrs ir ļoti radniecīgs džezam, kura žanrā Raimonds Pauls ir ievērojama autoritāte. Tos vieno improvizācijas iespējas, kas sola katru uzstāšanos ar šo programmu padarīt unikālu un atšķirīgu no iepriekšējām. Raimonda Paula agrīno dziesmu interpretējums diksilenda aranžējumos ar pieredzējušo tenoru Nauri Puntuli solista lomā sola īstu piedzīvojumu Latvijas mūzikas gardēžiem, apvienojot kompetenci, profesionālismu, meistarību ar nenodeldētu, svaigu, bet ārkārtīgi interesantu repertuāru, atstājot nišu improvizācijai, negaidītiem skaniskiem atradumiem, ļaujot izbaudīt atklājuma prieku kā gados vecākiem, tā jaunākiem
klausītājiem.

Koncertā piedalās Latvijas Nacionālās operas solists Nauris Puntulis, pianiste Marika Šaripo un multiinstrumentālists Raimonds Macats

Koncerta kopējā hronometrāža 1h 10 min (vienā daļā)

 
Nav gaidāmo pasākumu