GINTERA GROISBEKA SOLOKONCERTS

31. maijā pirmo reizi Latvijā solokoncertu sniegs viens no šobrīd izcilākajiem basiem pasaulē Ginters Groisbeks (Günther Groissböck). Koncerts ar pianistes Aleksandras Golubickas (Alexandra Goloubitskaia) klavieru pavadījumu notiks Lielajā zālē ar nolaistu dzelzs priekškaru, nodrošinot unikālu akustiku kamermūzikas izpildīšanai. 

Austriešu bass Ginters Groisbeks ir regulārs viesis pasaules vadošajos opernamos Ņujorkā, Milānā, Minhenē, Vīnē, Parīzē, Berlīnē u.c., ar panākumiem uzstājies Zalcburgas un Baireitas festivālos. Viņa operas repertuārā ietilpst Barons Okss fon Lerhenavs, Boriss Godunovs, Fazolts, Hundings, landgrāfs Hermanis, Feits Pogners, Karalis Marks, Gurnemancs, karalis Heinrihs, Dalands, Kaspars, Ūdens gars, Zarastro, Kecals, Roko, Votāns un Ceļotājs, Banko, Filips II un Zakarija. Groisbeks arī aktīvi koncertē, uzstājoties pasaules vadošajās koncertzālēs. Varam būt lepni, pirmo reizi sagaidot Ginteru Groisbeku arī Latvijā.

Pianiste Aleksandra Golubicka klavierspēli apguvusi Maskavā un Grācā. Viņa ir pieprasīta soliste, koncertmeistare un kamermūziķe. Laikā no 2009.-2015. gadam strādājusi Dortmundes un Hannoveres operās, uzstājusies Vīnes Valsts operā, Theater an der Wien, Zalcburgas un Baireitas festivālos, Berlīnes Gastspiele un Komiskajā operā, kā arī viesizrādēs. Kopš 2017. gada viņa ir profesore Vīnes pilsētas Mūzikas un mākslas privātajā universitātē. Golubickas sadarbību ar Ginteru Groisbeku atzinīgi novērtējuši mediji un publika.

Lūdzam ņemt vērā, ka vietas balkonu sānos un tālākajās rindās ir ar ierobežotu redzamību!

Fotogrāfs Dominiks Stiksenbergers (Dominik Stixenberger

 

Covid-19 nosacījumi Operā: ŠEIT

 
Nav gaidāmo pasākumu