LIEPĀJAS MĀKSLAS FORUMA ATKLĀŠANAS PIEDZĪVOJUMS MŪZIKA NO OKEĀNA DZĪLĒM

“Liepājas Mākslas foruma” atklāšanas vakara dalībnieki būs daļa no mūzikas radīšanas piedzīvojuma un Klusā okeāna iepazīšanas ekspedīcijas. Kopā ar franču mākslinieci Orelī Ferjeru klausītāji piedzīvos suģestējošu un zemūdens skaņām piepildītu dzīvo performanci.

Skaņu māksliniece, komponiste un producente Orelī Ferjēra (Aurélie Ferrière) 2017. gadā pavadīja sešas nedēļas ekspedīcijā uz kuģa, kas 500 gadus pēc slavenās Fernando Magelāna ekspedīcijas, devās vairākus gadus ilgā pasaules apceļošanas piedzīvojumā pa slavenā portugāļu jūrasbraucēja pēdām. Ekspedīcijas laikā zinātnieki analizēja un dokumentēja okeāna stāvokli, bet mākslinieki iemūžināja cilvēka attiecības ar dabu un ekoloģiju. 

No Zālamanu salu džungļiem līdz Indonēzijas saules pielietajiem vakariem, franču izcelsmes māksliniece ierakstīja Klusā okeāna zemūdens skaņas un atgriežoties mājās izveidoja skanisku ceļojumu — audiovizuālu, ieskaujošu skaņdarbu, telpisku kompozīciju, kas vēsta par piedzīvojumiem, vidi un eksotisko zemūdens pasauli.

Orelī Ferjēra (Aurélie Ferrière) ir franču izcelsmes mūziķe, producente un grafiskā dizaina māksliniece, kura studējusi Konservatorijās Bordo un Parīzē, bet pašlaik par mājām sauc Zviedriju. Skaņu māksliniece ir rezidējošā komponiste Stokholmas Elektroniskās mūzikas studijā, bet paralēli vada arī savu neatkarīgo mini mūzikas izdevniecību “Sax Records”. Orelī sadarbojas ar Zviedrijas Nacionālo radio, veicot mūzikas ierakstus, programmu kūrēšanu un mūzikas paneļdiskusiju veidošanu, kā arī rada saturu klasiskās un eksperimentālās mūzikas kanālam. 

Vairāk par skaņu performanci var uzzināt: www.facebook.com/musicomexp

Norises ilgums: aptuveni 1 stunda

Norises vieta: Lielā zāle

Pasākums ir bez ieejas maksas, iepriekš saņemot bezmaksas ieejas karti “Biļešu Paradīzes” kasēs visā Latvijā vai interneta vietnē www.bilesuparadize.lv. Viena persona var saņemt maksimums 4 ieejas kartes.

Ievērojot ierobežojumus, pasākumu var apmeklēt līdz  176 skatītājiem.

Organizē: “Lielais dzintars”

Atbalsta: Liepājas pašvaldība un Valsts kultūrkapitāla fonds

Pasākums paredzēts pieaugušo auditorijai. Uz pasākumiem, kas paredzēti pieaugušo auditorijai, bērni līdz 5 gadu vecumam var netikt ielaisti.

 
Nav gaidāmo pasākumu