Kazanovas mētelis / Ā.Alunāna Jelgavas teātra izrāde

“Kazanovas mētelis”     Anšlavs Eglītis      Komēdija divās daļās

Režisore – Lūcija Ņefedova,
Rezisores asistente – Natālija Samohvala,
Scenogrāfs – Ivars Pirvics,
Kostīmu veidotāja – Elita Majevska,
Gaismu mākslinieks – Raitis Boss,
Teātra direktors – Arvīds Matisons.


Lomās:
Jānis Dūrējs, Līga Martinenko, Linda Baumane vai Baiba Zaķevica, Elīna Skutele, Gatis Vāczems, Artūrs Vasiļjevs, Juris Bandenieks, Ainars Līcītis, Ilze Freiberga, Liene Strauta, Inga Riharda, Andris Jakovelis, Manfreds Zeiferts, Lauris Čekanovskis, Vilnis Auza vai Ilmārs Dūrītis, Maija Matisa, Anita Dille.



Kurš gan nav dzirdējis Kazanovas vārdu! Itāļu dēkainis un avantūrists, ceļotājs un leģendārais mīlētājs! Kopš nostāstiem apvītā venēcieša dzimšanas šogad aprit 295 gadi, bet Kazanova joprojām ir dzīvs mūsu iztēlē kā šarmants blēdis. 


Anšlava Eglīša komēdijas “Kazanovas mētelis” darbība notiek Jelgavā, kur, greznā mētelī tērpies, ierodas Džakomo Kazanova. Līdz ar viņa pirmo parādīšanos, uzreiz iepazīstam Kazanovas azartisko, vieglprātīgo dabu, bet, pavadot laiku ar lugas galveno varoni, pamazām atklājam arī viņa dziļi cilvēcīgo un filozofisko pusi.


Luga “Kazanovas mētelis”, gluži kā tās galvenais varonis, piedzīvojusi dēkainu mūžu – Anšlavs Eglītis to rakstījis trīs reizes. Pirmo reizi luga uzrakstīta 1944. gadā Rīgā un zudusi, autoram dodoties bēgļu gaitās, otro reizi rakstīta 1945. gadā Berlīnē, tā sadegusi bombardēšanas laikā, un, tikai trešo reizi uzrakstīta, beidzot tikusi iestudēta un saglabājusies līdz mūsdienām. 


Kopš Kazanovas dzimšanas aizritējuši gandrīz 300 gadi, bet mūs joprojām interesē, kā viņš aizvadīja savu raibo mūžu. Mazu mirkli no šī mūža varēsim redzēt izrādē!

 
Nav gaidāmo pasākumu