Aija Andrejeva un Very Cool People koncertprogrammā / Vudstokas renesanse

6. novembrī plkst. 19.00 Valmieras Kultūras centrā ar koncertprogrammu "Vudstokas renesanse" viesosies Aija Andrejeva un grupa "Very Cool People".

Koncertprogramma “Vudstokas renesanse” ir veltījums leģendām – Dženisai Džoplinai, Džimijam Hendriksam un Džimam Morisonam. Mūziķiem, kuri atstājuši neizdzēšamu iespaidu uz 20. un 21. gadsimta mūziku – gan roku un džezu, gan arī akadēmisko mūziku. Līdz ar to, koncertprogramma ir ne vien izklaidējoša, bet arī izglītojoša. Gados jaunāki klausītāji ar tās palīdzību iepazīs leģendārus skaņdarbus, bet vecāki klausītāji atcerēsies jaunību un seksuālo revolūciju!

Grupa “Very Cool People” radījusi jaunus, mūsdienīgus un aizraujošus Dženisas Džoplinas, Džimija Hendriksa un Džima Morisona dziesmu aranžējumus savam astoņu cilvēku sastāvam kopā ar lielisko dziedātāju Aiju Andrejevu, kurai ar izpildāmajām dziesmām ir arī spēcīga emocionālā sasaiste. 

“Dženisa Džoplina bija tīrradnis, absolūts sajūtu cilvēks, nepareiza it visā, ko darīja, jo darīja ar sirdi un pret sistēmu,” saka Aija. “Kad es biju maza meitene, teicu tētim, ka gribu dziedāt, un viņš man atbildēja: “Kad varēsi nodziedāt kaut vienu dziesmu kā Dženisa Džoplina, mēs parunāsim par tavu dziedāšanu.” Tā nu es, tēta ietekmēta, sāku klausīties Dženisu un iemīlēju viņu. Viņas balsi, viņas personību. Pateicoties Dženisai, sapratu, cik patiesībā mazsvarīga ir ārējā fasāde, jo mūzika un stāsts runā pāri visam. Manī vienmēr dzīvojusi doma, ka jāuztaisa programma ar mīļākajām Džoplinas dziesmām. Tagad jūtu, ka ir īstais laiks un varēšana to tik tiešām realizēt. Izstāstīt šīs meitenes stāstu no sevis un ar viņas dziesmām.”

Koncertprogramma ar Dženisas Džoplinas dziesmām tika atskaņota prestižajā, starptautiskajā improvizācijas, džeza un pasaules mūzikas festivālā “Rīgas Ritmi 2020”, kur to ļoti atzinīgi novērtēja gan klausītāji, gan arī mūzikas industrijas pārstāvji no Latvijas, Lietuvas un Vācijas, ieskaitot Vāczemes lielākā džeza žurnāla “Jazzthetik” apskatnieku Kristofu Gīzi, kurš bija sajūsmināts par tik piesātinātu un dzīvesspara pilnu Džoplinas dziesmu interpretējumu.

“Ņemot vērā, ka programmai bija jābūt citādākai, es domāju, ka festivāla vasaras koncerti bija ļoti veiksmīgi,” atsaucoties uz pandēmijas ietekmi mūzikas industrijā teica Gīze. “Cilvēkiem tie patika, tie bija izklaidējoši, tie bija jautri un es dzirdēju lietas, kuras negaidīju izdzirdēt. Piemēram, grupu “Very Cool People” kopā ar Aiju Andrejevu veltījuma programmā Dženisai Džoplinai. Tā bija lieliska uzstāšanās ar funky džekiem fonā un spēcīga vokāla dziedātāju priekšplānā.”

“Aijiņa ir mana skolniece un jaunības dienās biju absolūts Dženisas Džoplinas fans,” teica koncertu apmeklējušais diriģents, dziedātājs un pedagogs Ivars Cinkuss. “Zinu katru viņas dziesmu no galvas, tādēļ man ļoti interesēja, kā Aija tiks ar šo repertuāru galā. Viena lieta ir kaut ko nokopēt, bet otra lieta ir dabūt savu elpu cita mutē. Es domāju, ka Aijai tas šajā vakarā tiešām izdevās.”

Atlaides:

Ar Valmieras kultūras karti EUR 1,- atlaide. Mobilās lietotnes "Valmiera" lietotājiem 10% atlaide no biļetes cenas, pērkot biļetes "Biļešu paradīze" kasē Valmieras Kultūras centrā.

Plašāk: www.vkc.lv

 

 
Nav gaidāmo pasākumu