BAHS. JOPROJĀM NEPĀRSPĒTS. KONCERTUZVEDUMS SKOLĒNIEM

Muzikālais uzvedums "Bahs. Joprojām nepārspēts" iepazīstinās jauno paaaudzi ar nepārspēto komponistu viņa mūzikā, laikmetīgajā dejā, saistošos videomateriālos un stāstos.

Ja teiktu, ka Johana Sebastiana Baha dzīvē nav spilgtu notikumu, vai kaut viena aizraujoša ceļojuma ārpus dzimtās Vācijas robežām, tā nudien būtu taisnība!

Ja teiktu, ka Bahs savus dižākos skaņdarbus sacerējis turpat vai uz ģimenes pusdiengalda stūra, kur apkārt staigā teju visi viņa 20 bērni, arī tā būtu taisnība! Bet vēl lielāka taisnība būtu sakot, ka tieši tur — ikdienības ietvarā — dzimuši nepārspēti meistara darbi!

Kad slavenā ērģelniece Iveta Apkalna rītausmā jūras krastā sāk spēlēt Bahu, pašķiras pelēko lietus mākoņu sega un uzspīd saule. Tūkstošiem klausītāju aiztur elpu, jo zina — viņus uzrunājusi ģēnija balss. Doma velvēs aizlidojusī Baha mūzika katram klausītājam liek sajust Dieva klātbūtni. Bet, kad Baha slavenā "Ārija" izskan mūsdienīgā saksofona balsī, šķiet, Bahs ir kopā ar tiem, kas pavisam jauni.

Uzveduma dalībnieki:

Laikmetīgās dejas grupa "Buras", vadītāja Edīte Ābeltiņa

Raimonds Petrauskis (taustiņi)

Oskars Petrauskis - saksofons)

Ernests Mediņš - sitaminstrumenti

Miks Akots - ģitāra

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jauktais koris INTIS, diriģente Ilze Valce

Scenārija autore, stāstniece - Karina Bērziņa

Videomākslinieks - Uģis Krišjānis

Koncertuzvedums paredzēts 5.-9. klašu skolēniem.

Uzvedums tiks rādīts divos seansos pulksten 11 un pulksten 13. 

Koncerta norises ilgums: aptuveni 1 stunda

Biļetes: 8 eiro

Norises vieta: Lielā zāle

Organizē: Lielais dzintars sadarbībā ar “Latvijas Koncerti”

Ievērojot visus drošības pasākumus, uz koncertu Lielajā zālē aicināti ap 440 klausītājiiem (skaits var mainīties atkarībā no valstī noteiktajiem ierobežojumiem). 

Bērniem līdz 2 gadu vecumam (bez nodrošinātas atsevišķas sēdvietas) – ieeja bezmaksas. Bērniem, kas vecāki par 2 gadiem, jāiegādājas atsevišķa ieejas biļete.

Atlaides:

Personām ar I un II grupas invaliditāti, kā arī viņu pavadoņiem – 50%

Ģimenes biļetes 1 vai 2 pieaugušie + 2 bērni (vai vairāk) – 25%*

*Ģimenes biļetes nopērkamas “Biļešu paradīzes” klātienes kasēs visā Latvijā un koncertzāles “Lielais dzintars” informācijas centrā. Interneta sistēmā www.bilesuparadize.lv tās nav pieejamas.

Grupu biļetes:

10-30 personas – 20%

30 un vairāk personas -25%

Aicinām koncerta apmeklētājus izvērtēt savu veselības stāvokli un neapmeklēt to, ja Jums ir elpceļu infekcijas slimības simptomi (drudzis, klepus, elpas trūkums), kā arī ja Jums ir noteikts pienākums ievērot pašizolāciju, mājas karantīnu vai stingras izolācijas nosacījumus. Koncertzāles Lielā zāle apmeklētājiem būs atvērta 30 minūtes pirms koncerta sākuma.

Apmeklējot šo pasākumu, Jūs apliecināt, ka

- ievērosiet visus Covid-19 izplatības ierobežošanai ieviestos drošības pasākumus, informācija par kuriem būs pieejama arī koncerta norises vietā;

- respektēsiet koncerta organizatoru norādījumus norises vietā - par apmeklētāju plūsmas organizāciju, par higiēnas prasību ievērošanu, dezinfekcijas līdzekļu pieejamību u.c.

 
Nav gaidāmo pasākumu