Baha kamermūzikas festivāla koncerts - Madara Liepiņa (vijole) un Daumants Liepiņš (klavieres)

VĀRDS JAUNAJIEM!

Madara LIEPIŅA vijole
Daumants LIEPIŅŠ klavieres

Programmā: Johans Sebastiāns Bahs, Tomass Antonio Vitali un Igors Stravinskis

Daumants LIEPIŅŠ ir Lielās mūzikas balvas "2017" ieguvējs, viens no pieprasītākajiem jaunās paaudzes latviešu pianistiem. Daudzu starptautisku konkursu laureāts – starp iegūtajām balvām īpaši izceļama iegūtā 1. vieta prestižajā “Vendome prize” konkursā Verbjē festivāla ietvaros (2019), 1. vieta Marijas Kanalsas pianistu konkursa Barselonā (2019), kā arī 2. vieta Džordžes Enesku konkursā Rumānijā (2018) un 1. vieta Ziemeļvalstu pianistu konkursā Zviedrijā (2017). 

Blakus daudziem solo un kamermūzikas koncertiem, Daumants ir uzstājies kopā ar Karalisko Liverpūles simfonisko orķestri, Rumānijas nacionālo simfonisko orķestri, Gruzijas nacionālo simfonisko orķestri. Helsingborgas simfonisko orķestri, Kauņas simfonisko orķestri, kā arī šosezon gaidāmi koncerti kopā ar Latvijas nacionālo simfonisko orķestri. Šosezon iznāks arī Daumanta debijas CD albums, kas ierakstīts Nacionālajā ierakstu kompānijā SKANI.

Madara LIEPIŅA, dzimusi Rīgā, Latvijā mūziķu ģimenē un vijoli sākusi spēlēt sešu gadu vecumā. No 2012. līdz 2018. gadam studē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kur iegūst maģistra diplomu. Kopš 2017. gada pilnveidojas Itālijā pie M Roberto Muttoni, kā arī asistē meistarklašu projektu "Maksims Jākobsens". Kā soliste un ar dažādiem kameransambļiem ir uzvarējusi konkursus Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Vācijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Krievijā, Armēnijā un Itālijā. Svarīgākie rezultāti iekļauj 1.vietu “Brālis un māsa” starptautiskajā konkursā Sanktpēterburgā, Krievijā (2003), 1. vieta Nacionālajā vijolnieku konkursā Rīgā (2004. un 2008. gadā), 1. vieta (2007. g.) Starptautiskajā konkursā jaunajiem mūziķiem Siguldā, Latvija, 3. vieta Starptautiskajā T. A. Gaidamovičas konkursā - kamermūzikas festivālā Magņitogorskā, Krievijā (2014.g.), 1. vieta (2015. g.), 1. vieta (2016. g.) JVLMA labākais kameransamblis un 1. vieta (2018.g.) konkursā Jaunie Veronas mākslinieki, kā arī ir ierakstījusi tiešraides koncertus Radio Klasika.

Piedalījusies meistarklasēs pie Petru Munteanu, Antona Baranova, Ludmilas Jeseņinas, Magnusa Eriksona, Petera Herrestala, Vadima Gluzmana, Kjoko Takezavas u.c.
2017. gadā Arvikas (Zviedrija) Ingesunds Musikhögskolan uzticēja Madarai spēlēt Gaetano Pollastri (1936) vijoli, bet kopš 2018.gada Italijā ir privileğēta spēlēt Giovanni Lazzaro vijoli.

 
Nav gaidāmo pasākumu