Ventspils Kamermūzikas dienas. Dienvidu mūzika

Turpinoties Ventspils Kamermūzikas dienām, 16. septembrī plkst. 19.00 koncertzālē “Latvija” notiks koncerts “Dienvidu mūzika”, kurā uzstāsies sitaminstrumentālists Guntars Freibergs un pianiste Agnese Egliņa.

Emocionāli piesātinātajā programmā, kas veidota diviem, savā būtībā negaidīti tuviem instrumentiem – klavierēm un sitaminstrumentiem, iekļauti 20. gadsimta komponistu skaņdarbi:
Mičio Kitazume (Michio Kitazume) Side by side
Filips Jurels (Philippe Hurel) Tombeau
Klods Debisī (Claude Debussy) Mēnessgaisma
Gaspars Kasado (Gaspar Cassadó) Svīta čellam
Alberto Hinastera (Alberto Ginastera) Argentīniešu dejas op. 2
Arvo Perts (Arvo Pärt‎) Fratres
Džons Psatas (John Psathas) Matres deja

Agnese Egliņa pirmo muzikālo izglītību ieguvusi Liepājā un Rīgā, ar izcilību absolvējusi Cīrihes mūzikas augstskolu Pianisti raksturo smalka skatuviskā izjūta, rotaļīga precizitāte, spēles spars un atraktivitāte. Par izcilu darbu ansamblī viņa ieguvusi Lielo mūzikas balvu 2010 un ir laureāte vairākos starptautiskos konkursos par pianistes - koncertmeistares sniegumu. Agnese Egliņa muzicējusi kopā ar pasaules līmeņa solistiem gan Eiropā, gan citviet pasaulē. Kā soliste uzstājusies ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un Liepājas Simfonisko orķestri, sadarbojusies ar kamerorķestri Sinfonietta Rīga, Latvijas Radio kori. Kopš 2011. gada Agnese Egliņa ir laikmetīgās mūzikas trio Art–i-Shock dalībniece. Ik gadu pianiste sniedz vairākas meistarklases Latvijā un ārpus tās.
Guntars Freibergs mācījies Maskavas Centrālajā mūzikas skolā Marka Pekarska klasē, pēc tam studējis Strasbūras Mūzikas konservatorijā, bet maģistra grādu ieguvis Lincas Antona Bruknera Universitātē. Mūziķis piedalījies meistarklasēs pie Keiko Abes, Momoko Kamijas, Bogdana Bacanu, Pētera Sadlo, kā arī papildinājis prasmes Zalcburgas Mozarteum vasaras akadēmijā un Villekrozes akadēmijā Francijā. Guntars Freibergs guvis panākumus daudzos starptautiskos konkursos. Ieguvis 2. vietu prestižajā Zalcburgas Marimbas konkursā un Grand-Prix sitaminstrumentu konkursā Fermo, Itālijā. 2011. gadā ticis nominēts Lielajai mūzikas balvai kategorijā par spožu debiju, bet 2018.gadā nominēts par izcilu darbu ansamblī.

Kamermūzikas dienas Ventspilī notiek jau vairākus gadus, piedāvājot klausītājiem gan ārpus Latvijas studējošo latviešu mūziķu, gan ārvalstu mūzikas profesionāļu, gan Ventspils Mūzikas vidusskolas pedagogu un audzēkņu koncertus. Kopš koncertzāles “Latvija” atklāšanas, Kamermūzikas dienas organizē Ventspils Mūzikas vidusskola sadarbībā ar SIA “Kurzemes filharmonija”.

 
Nav gaidāmo pasākumu