ANTOŅENKO, KINČA, ŠVĒDE UN LNSO / Draugi Andrejam Žagaram

 

Koncertā piedalīsies Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris temperamentīgā itāļu maestro Sesto Kvatrīni vadībā un operas solisti, - soprāns Liene Kinča, mecosoprāns Zanda Švēde, tenors Aleksandrs Antoņenko un jaunais, daudzsološais baritons Rinalds Kandalincevs.

Koncertā  skanēs Riharda Vāgnera, Džuzepes Verdi, Pētera Čaikovska, Kamilla Sensānsa un citu komponistu operu mūzika.

Mihails Barišņikovs par Andreju Žagaru savā intervijā žurnālam “IR” sacījis:“Kad viņš aizgāja no operas un sāka darīt savas privātās lietas, es smējos: tu gribi no Rīgas iztaisīt Zalcburgu! Viņam bija tāds entuziasms! Viņš smējās, kad es viņu tā ķircināju.(...)Viņš palīdzēja veidot karjeru tik daudziem brīnišķīgiem māksliniekiem, diriģentiem, dziedātājiem. Cepuri nost.”

“Andreja Žagara dzīves saturs bija augstvērtīga, iedvesmojoša māksla un izglītoti, apgaroti un skaisti cilvēki” - savu ilggadējo kolēģi raksturo komponists un fonda pārstāvis Artūrs Maskats.

 Par savas darbības moto Andrejs Žagars vienmēr  ir izvirzījis tiekšanos uz augstāku mērķu sasniegšanu un atbalstu izcilībām - tas raksturo gan viņa ilggadīgo darbu operas direktora amatā, kura laikā Latvijas Nacionālā opera nokļuva  Eiropas un pasaules operteātru apritē,  gan arī strādājot paša dibinātajā fondā, kam pateicoties, Latvijas publika varēja iepazīt tādu pasaules slavu ieguvušu mākslinieku kā Roberta Vilsona un Mihaila Barišņikova izrādes, un  Andra Nelsona vadītā Leipcigas “Gewandhaus” orķestra koncertus.

Šī gada 10.oktobrī “Andreja Žagara kultūras attīstības fonds” sadarbībā ar Vidzemes koncertzāli rīko koncertu  “Draugi - Andrejam Žagaram”. Aizsākot jaunu tradīciju, koncerts jau otro gadu notiks Cēsīs, Andreja Žagara bērnības un jaunības pilsētā.

 

*Pasākums nav piemērots pirmsskolas vecuma bērniem. 

**Koncerta laikā ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem un nolūkā informēt sabiedrību par notikušo pasākumu var tikt veikta fotografēšana, video un/vai audio ieraksta veikšana. Minētās darbības tiek veiktas atbilstoši datu apstrādes prasībām. Iegūtais materiāls tiks apstrādāts bez atsevišķas personu izdalīšana, lai tieši vai netieši netiktu veikta fizisku personu identificēšana. Iegūtie materiāli var tikt publicēti un/vai translēti plašsaziņas līdzekļos, kā arī sociālajos tīklos internetā un izmantoti mārketinga materiālos. Jums ir tiesības lūgt neizmantot vai dzēst Jūsu personas datus – fotoattēlu, video vai audio ierakstu, kurā jūs esat fiksēts, rakstot mums uz e-pasta adresi: [email protected].

Atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

 
Nav gaidāmo pasākumu