Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra izrāde PATIESĪBA

F. Zellers

PATIESĪBA


Tulkojums - Agnese Kasparova
Režisors un kostīmu mākslinieks - Intars Rešetins
Scenogrāfs - Kristaps Skulte
Horeogrāfs - Liene Grava

 

Izrādē piedalās:

Veronika Plotņikova
Anatolijs Fečins
Aleksejs Korgins
Marika Šmukste
Adriana Tatjana Začeste

Pirmizrāde - 22.11.2018.

Ilgums - 1 stunda 25 minūtes

16+

"Meli ir netikums tikai tad, ja tie nodara ļaunumu, bet, ja no tiem ceļas labums, tad tie - tikums. Dzīvojiet tikumīgi! Melojiet uz velna paraušanu! Nevis kautrīgi un reizēm, bet drosmīgi un vienmēr! Melojiet, mani draugi, melojiet, un izdevīgā brīdī es jums atdarīšu ar meliem!” (Voltērs)

Režisors Intars Rešetins: Mēs dzīvojam laikā, kad izlikšanās un meli kļuvuši par normu. Mēs staigājam maskās, melojam un krāpjam, izliekamies par to, kas mēs neesam. Un visiem ir labi! Paradoksāli! Turklāt mēs visi to zinām, pieņemam un spēlējam līdzi!

Arī lugas “Patiesíba” varoņiem ir izvēles iespējas - melot vai nemelot?, stāstīt patiesību vai turpināt melot?, un, ja melojam - vai meli nepagriezīsies pret pašu? 

Morāles un godaprāta cīņa par izdzīvošanu vienā daļā! Lieliska franču komēdija ar labākajiem teātra aktieriem, kur izdzīvo tikai labākais melis! 

Šī lieliskā Floriana Zellera komēdija, manuprāt, ir lielisks spoguļattēls mūsdienu sabiedrībai tās visos slāņos - gan politiskajā, mākslinieciskajā un sadzīviskajā. Un nerunāt šodien ar skatītāju, par tik aktuālu tēmu caur komēdijas prizmu, būtu grēks! 

 
Nav gaidāmo pasākumu