Bahs un Brodskis. Villas Dzejmūzikas vakars

Willa Teātris skatītājiem un klausītājiem piedāvā jaunu pasākumu sēriju – Villas dzejmūziku.
Konceptuāli tās nebūs izrādes ar izteiktu dramaturģiju vai uzveduma virskoncepciju – tie būs vakari, kad tīrā veidā varēs dzirdēt dzeju un mūziku.

"Tāpat kā mūziķim priekšā ir perfekta skaņdarba partitūra, tāpat arī aktierim ir dzejas rindas. Un aktieris kļūst par perfekto izpildītājmākslinieku – ne vairāk un ne mazāk," spriež jaunās pasākumu sērijas koncepcijas autors, režisors Varis Piņķis. "Piebildīšu, ka mūsu koncertu svarīgs priekšnoteikums ir tas, ka mākslinieki izpilda tikai to repertuāru, kas pašiem ir tuvs un svarīgs. Materiāla izvēle ir katra aktiera vai mūziķa ziņā."

Villas dzejmūzikas pasākumu sēriju 3. septembrī atklās Johana Sebastiāna Baha un Josifa Brodska daiļradei veltīts vakars.

"Bahs Brodskim bija vissvarīgākais un vistuvākais komponists. Abus māksliniekus, mūsuprāt, vieno mākslas darba perfektā arhitektoniskā uzbūve un satricinošā enerģētika. Ceram par to vēlreiz kopīgi pārliecināties," tā par gaidāmo dzejmūzikas vakaru teic pasākuma veidotāji.

Klausītājus sagaidīs Johana Sebastiāna Baha kantāšu ārijas, korāļi un pārlikumi, kā arī Josifa Brodska dzeja oriģinālvalodā.

Jānis Kurševs – vokāls
Pēteris Vaickovskis – ērģeles
Varis Pinķis – dzejas lasījumi

 
Nav gaidāmo pasākumu