Liepājas ērģeļmūzikas festivāls/ Eiropas katedrāļu stāsti

Sestdien, 19. septembrī, plkst. 19.00 Liepājas Lutera (Akmens) baznīcā notiks XIX Liepājas ērģeļmūzikas festivāla noslēguma koncerts Eiropas katedrāļu stāsti, kurā piedalsies ērģeļniece Larisa Carjkova un smilšu māksliniece Tatjana Gavriļenko.

Festivāla noslēgumā ērģelniece Larisa Carjkova kopā ar smilšu animācijas mākslinieci Tatjanu Gavriļenko aicina uz īpašu piedzīvojumu ikvienam klausītājam gan daudzveidīgās mūzikas atskaņojuma, gan arī īpašā vizuālā noformējuma dēļ. Tā kā parasti pašu ērģelnieku koncertā neredz un viņa izpildījumu klātienē skatīties nevar, tad šoreiz klausītāji varēs lūkoties uz gleznām, kas paralēli mūzikai tiek radītas īpašā smilšu tehnikā, tā radot vizuālu līdzpārdzīvojumu. Programmas centrā būs Parīzes Dievmātes katedrāles stāsts – no viduslaikiem līdz mūsdienām. Varēs redzēt, kā tapusi šī celtne un ko piedzīvojusi gadsimtu laikā.

***

XIX Liepājas ērģeļmūzikas festivāls šogad notiek no 12. līdz 19. septembrim Liepājā. Ar pilnu festivāla programmu iespējams iepazīties nodibinājmuma „Via Cultura” mājaslapā (viacultura.lv). Jaunumiem seko līdzi fb.com/ViaCulturaLV.

Festivāla koncerti notiks, ņemot vērā spēkā esošos pulcēšanās ierobežojumus. Aicinām būt atbildīgiem un ievērot valstī noteiktos epidemioloģiskos ieteikumus, kā arī izmantot lietotni „Apturi Covid”.

 
Nav gaidāmo pasākumu