OSOKINS – BĒTHOVENAM. Pianista Andreja Osokina soloprogramma

Būt par vēstnesi sava iemīļotā komponista mūzikai. Šo godu Ludviga van Bēthovena 250. jubilejas gadā uzņēmies viens no Latvijas talantīgākajiem pianistiem Andrejs Osokins. Koncerta programmas iedvesmas pamatā ir veltījums un fantāzija – savienojot nostalģisku, apcerīgu muzikālo pārdzīvojumu ar visbrīvāko, visstihiskāko un improvizācijai pateicīgāko mūzikas un domas formu.

“Šogad manā koncertu grafikā ir dažādas jaunas programmas, katra ar savu noskaņu un enerģiju. Taču Bēthovena mūzikai veltītos koncertus es gaidu ar īpašu satraukumu un saviļņojumu. Kopā ar klausītājiem vērosim Bēthovena monumentālās personības ietekmi uz visu turpmāko Eiropas mūzikas attīstību. 2020. gads ir veltīts Bēthovena dižajam garam un, kas zina, varbūt viņš patiešām tur būs kopā ar mums,” saka Andrejs Osokins.

“Latgales vēstniecībā GORS man būs liels gods pirmatskaņot Kristapa Pētersona veltījumu Bēthovenam. Manuprāt, šis komponista darbs ir ļoti vērtīgs pienesums latviešu klaviermūzikas pūrā. Kristapa Pētersona mūzikas valodas intonatīvā novitāte tieši atbilst šo vārdu fonētiskajai saspēlei, jo viņa Veltījumā Bēthovenam klasisko skanējuma vērienu Pētersons paplašina tam pievienojot savu skaņraža fantāziju caur plaukstu un pirkstu piesitieniem, klauvējieniem un pieskārieniem it kā modinot arvien jaunas klavieru dimensijas. Ar nepacietību gaidu šo piedzīvojumu,” gaidāmo pirmatskaņojumu komentē Andrejs Osokins.

Andrejs Osokins

Pianists Andrejs Osokins izceļas ar savu daudzpusību – gan kā spilgts un harizmātisks solists Berlīnes filharmonijā un citās lielākajās Eiropas koncertzālēs sadarbībā ar izciliem pasaules orķestriem, gan solo programmās un laikmetīgās mūzikas interpretācijās. Andrejs ir arī uzticams skatuves partneris operdziedātājām Marinai Rebekai un Inesei Galantei un aizrautīgs kamermūziķis ansamblī. Zīmīgi, ka viņš ir pasaules nozīmīgāko pianistu konkursu laureāts - tostarp Artura Rubinšteina Starptautiskā pianistu konkursa Telavivā, Longas – Tibo starptautiskā konkursā Parīzē, Līdsas Starptautiskā pianistu konkursa un Karalienes Elizabetes Starptautiskā pianistu konkursa Briselē. 

GORS Kultūras vēstnieku programmas dalībniekiem biļetes ar 10% atlaidi, veicot pirkumu kasēs vai Latgales vēstniecības GORS biļešu sistēmas klienta profilā. Kasēs lūgums uzrādīt karti pirms pirkuma veikšanas. 

Bērnistaba, kamēr spēkā pulcēšanās ierobežojumi ar distancēšanos, diemžēl nebūs pieejama.

Vēršam apmeklētāju uzmanību tam, ka tiks ievēroti visi valsts noteiktie drošības pasākumi. Aicinām izvērtēt savu veselības stāvokli un neapmeklēt pasākumu, ja Jums ir elpceļu infekcijas slimības simptomi (drudzis, klepus, elpas trūkums), kā arī ja Jums ir noteikts pienākums ievērot pašizolāciju, mājas karantīnu vai stingras izolācijas nosacījumus.

Iegādājoties biļeti uz šo pasākumu, Jūs apliecināt, ka:
- ievērosiet visus 'Covid-19' izplatības ierobežošanai ieviestos drošības pasākumus, informācija par kuriem būs pieejama arī koncerta norises vietā;
- respektēsiet koncerta organizatoru norādījumus norises vietā - par apmeklētāju plūsmas organizāciju, par higiēnas prasību ievērošanu, dezinfekcijas līdzekļu pieejamību u. c.
 
Informējam, ka pasākuma laikā ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem un nolūkā informēt sabiedrību par notikušo pasākumu var tikt veikta fotografēšana, video un/vai audio ieraksta veikšana. Minētās darbības tiek veiktas atbilstoši datu apstrādes prasībām, neidentificējot konkrētas personas. Iegūtie materiāli var tikt publicēti un/vai translēti plašsaziņas līdzekļos, kā arī sociālajos tīklos internetā u.tml.

Ja Jūs nevēlaties tikt fotografēts vai filmēts, Jums ir tiesības pieprasīt, lai šādas darbības attiecībā uz Jums netiek veiktas. Jums ir tiesības lūgt neizmantot vai dzēst Jūsu personas datus – fotoattēlu, video vai audio ierakstu, kurā jūs esat fiksēts, sazinoties ar personas datu apstrādes pārzini – SIA “Austrumlatvijas koncertzāle” administrāciju klātienē, Rēzeknē, Pils ielā 4; zvanot 646 33303 vai rakstot [email protected].

 
Nav gaidāmo pasākumu