VIENMĒR GADALAIKI. Kremerata Baltica un Kristīne Balanas

 

Kristīne Balanas, vijole

Džeralds Bidva, vijole

Marija Fedotova, flauta

Orķestris Kremerata Baltica

Programmā: Antonio Vivaldi, Džakomo Pučīni, Gija Kančeli, Ennio Morikone, Sergejs Ahontovs

Virtuozā latviešu vijolniece Kristīne Balanas saspēlēsies ar Kremerata Baltica mūziķiem, kuri starp četriem iemīļotajiem Vivaldi koncertiem ievietos Ennio Morikones marginālijas, kas veltītas Antonio Vivaldi.

Koncerta solisti Kristīni Balanas laikraksts The Times raksturojis kā “žilbinoši virtuozu” mūziķi. Viņa ir viena no visstraujāk plaukstošajiem talantiem uz pasaules skatuvēm, prestižās Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāte kategorijā “Gada jaunais mākslinieks”.

Solistes lomā Kristīne ir uzstājusies kopā ar Londonas filharmonisko orķestri, Bavārijas Radio simfonisko orķestri, Parīzes kamerorķestri (atskaņojuma vadītāja), RTÉ Nacionālo SO, Eiropas Savienības SO, “Maskavas solistiem” Jurija Bašmeta vadībā, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Polijas kamerfilharmonijas orķestri, Sinfonietta Rīga, Cardiff Sinfonietta, Sendajas filharmoniķiem un citiem, sadarbojoties ar tādiem diriģentiem kā Ainārs Rubiķis, Rorijs Makdonalds un Gads Kadošs.

Kā soliste Kristīne regulāri viesojas Latvijas Radio programmās, tāpat viņa ir uzstājusies BBC Radio 3 pārraidē In Tune un BBC One programmā The One Show un spēlējusi Pērsela zālē, Smitskvēras Svētā Jāņa un Kingspleisas koncertzālē.

Koncerta pirmajā daļā Pēterburgas slavenās flautistu dinastijas mūziķe Marija Fedotova kopā ar Kremerata Baltica un Giju Kančeli aicinās mūs ielūkoties bērnībā (Besuch In Der Kindheit), kā arī ukraiņu komponista Sergeja Ahuntova neobaroka smalkajā Pasakaljā. 

*Uz 18. aprīlī paredzēto koncertu “Vox Amoris. Māsas Skrides un Sinfonietta Rīga” iegādātās biļetes to īpašniekiem jāapmaina pret jaunām.

Ar koncerta apmeklētājiem, kuri biļetes iegādājušies Biļešu Paradīzes tīklā internetā, individuāli sazināsies Koncertzāles “Cēsis” pārstāvis, lai vienotos par sēdvietu uz pārceltā koncertu. Kad pircējs būs apstiprinājis savu izvēli, uz e-pastu tiks nosūtīta jauna biļete ar jauno koncerta norises datumu un laiku. Gadījumā, ja pārceltais koncerta datums nav piemērots vai neapmierina izmaiņas solistu sastāvā, nauda par biļetēm tiks atgriezta, to pārskaitot uz pircēja bankas kontu.

Apmeklētāji, kuri biļetes iegādājušies kādā no Biļešu Paradīzes kasēm vecās biļetes pret jaunām – uz pārcelto koncerta datumu – var apmainīt jebkurā Biļešu Paradīzes kasē. Gadījumā, ja pārceltais koncerta datums nav piemērots vai neapmierina izmaiņas solistu sastāvā, ir iespēja vērsties jebkurā Biļešu Paradīzes kasē un nauda par biļetēm tiks atgriezta.

 

*Pasākums nav piemērots pirmsskolas vecuma bērniem. 

**Koncerta laikā ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem un nolūkā informēt sabiedrību par notikušo pasākumu var tikt veikta fotografēšana, video un/vai audio ieraksta veikšana. Minētās darbības tiek veiktas atbilstoši datu apstrādes prasībām. Iegūtais materiāls tiks apstrādāts bez atsevišķas personu izdalīšana, lai tieši vai netieši netiktu veikta fizisku personu identificēšana. Iegūtie materiāli var tikt publicēti un/vai translēti plašsaziņas līdzekļos, kā arī sociālajos tīklos internetā un izmantoti mārketinga materiālos. Jums ir tiesības lūgt neizmantot vai dzēst Jūsu personas datus – fotoattēlu, video vai audio ierakstu, kurā jūs esat fiksēts, rakstot mums uz e-pasta adresi: [email protected].

Atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

 
Nav gaidāmo pasākumu