Niklass Pašburgs – pārpasaulīgu skaņu ainavu meistars

Diemžēl, pasaulē valdošās pandēmijas dēļ, iepriekš plānotais Brazīlijas džeza leģendu Flora Purima un Airto Moreira koncerts, kuru rīkojām sadarbībā ar džeza festivālu “Jazzkaar”, nenotiks. Tomēr sadarbībā ar Baltijā lielāko džeza festivālu “Jazzkaar” esam raduši iespēju, 13. oktobrī iepriekš plānotā koncerta vietā rīkot komponista, pianista un elektroniskās mūzikas producents Niklas Pašburga koncertu. Niklasa Pašburga (Niklas Paschburg) instrumenti ir klavieres un mūsdienu elektronikas iespējas – šādi viņš var komunicēt dažādās mūzikas tradīcijās un valodās. Viņš darbojas mūzikas stilistikā, ko var dēvēt par mūsdienu klasisko mūziku. Tā ir ambienta, krāsainiem toņiem bagāta skaņu ainava ar atsaucēm uz klasiskās mūzikas formām. Pašburgs labprāt improvizē, pietuvoties džeza domāšanai, ir labās attiecībās ar popmūzikas un indie mūzikas formām, šādi kļūstot viegli uztverams plašākai auditorijai.
 
Jūsu iegādātās biļetes uz Flora Purima un Airto Moreira koncertu ir derīgas Niklasa Pašburga koncerta apmeklējumam. Ņemot vērā ar Covid-19 saistītos ierobežijumus, ir mainīts sēdvietu plāns, tādēļ lai saņemtu jaunās biļetes, lūgums rakstīt uz [email protected]
Ja tomēr šo koncertu apmeklēt nevēlaties, naudas atmaksu par iegādātajām biļetēm variet saņemt, rakstot vēstuli uz e-pasta adresi [email protected]
 

Kultūrvietā “Hanzas Perons” uzstāsies Niklass Pašburgs – pārpasaulīgu skaņu ainavu meistars

Sadarbībā ar Baltijā lielāko džeza festivālu “Jazzkaar” 13. oktobrī Rīgā kultūrvietā “Hanzas Perons” uzstāsies komponists, pianists un elektroniskās mūzikas producents Niklas Pašburgs. Viņa mūzika ir īpaša ar to, ka spēj būt vienlaikus pozitīva un melanholiska, pacilājoša un nomierinoša, liekot klausītājam kustēties līdzi. Biļetes būs iegādājamas Biļešu Paradīzes kasēs. Ņemot vērā valstī esošos ierobežojumus, biļetes būs pieejamas ļoti ierobežotā skaitā.
Niklasa Pašburga (Niklas Paschburg) instrumenti ir klavieres un mūsdienu elektronikas iespējas – šādi viņš var komunicēt dažādās mūzikas tradīcijās un valodās. Viņš darbojas mūzikas stilistikā, ko var dēvēt par mūsdienu klasisko mūziku. Tā ir ambienta, krāsainiem toņiem bagāta skaņu ainava ar atsaucēm uz klasiskās mūzikas formām. Pašburgs labprāt improvizē, pietuvoties džeza domāšanai, ir labās attiecībās ar popmūzikas un indie mūzikas formām, šādi kļūstot viegli uztverams plašākai auditorijai.
Pašburga debijas albums “Oceanic” iznāca 2018. gadā un ieguva kritiķu atzinību kā viens no gada skaistākajiem ierakstiem, bet Pašburga vārds tika novietots blakus tādiem starptautiski atzītiem komponistiem kā Nils Frāms (Nils Frahm), Oulavūrs Arnaldss (Ólafur Arnalds) un Makss Rihters (Max Richter) – viņa iedvesmas avotiem. Jaunā komponista muzikālo pašapziņu stiprināja arī intensīva koncertdarbība (divu gadu laikā nospēlēti vairāk nekā 100 koncerti) un radošie eksperimenti Berlīnē esošajā ierakstu studijā. Šī gada 7. februārī klajā nāca Pašburga otrais albums “Svalbard”, kurā saklausāma Norvēģijas salu arhipelāgā Svalbārā valdošā izolētība, nepieradinātā daba, kas acīmredzami mainās līdzi vispārējam klimatam, un 2018./2019. gada tumšā un saltā ziema. Albumu “Svalbard”, joprojām saglabājot aizraujošo mūzikas plūdu, raksturo tumšāka toņu palete.
Albuma “Svalbard” tūres ietvaros Niklass Pašburgs 13. oktobrī uzstāsies arī Rīgā – kultūrvietā “Hanzas Perons”. Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes tīklā.
Koncerts notiek sadarbībā ar Tallinā notiekošo starptautisko festivālu “Jazzkaar”. Tas ir Baltijā lielākais džeza festivāls, kurš notiek jau kopš 1990. gada. Šogad “Jazzkaar 2020” norises laiks pārcelts uz rudeni – tas notiks no 9. līdz 15. oktobrim.
"Little Orc”: https://youtu.be/OVanFtb18us
“Bathing In Blue” (Live at Berghain Kantine): https://youtu.be/75AjgU5sMCY
“Blooming (In C Minor)”: https://youtu.be/Qek20I-zcqk

 
Nav gaidāmo pasākumu