Literārās sarunas Lūznavas muižā. Nora Ikstena

Ar 'Covid-19' saistīto ierobežojumu dēļ izmaiņas "Literāro sarunu Lūznavas muižā" rudens sezonas programmā - saruna ar Noru Ikstenu no 25. oktobra diemžēl tiks pārcelta uz 6. decembri, bet ar rakstnieku, raidījumu vadītāju, etīžu teātra aktieri Svenu Kuzminu tiksimies jau 25. oktobrī!

Sarunu cikla “Literārās sarunas Lūznavas muižā” mērķis ir gan atklāt, cik daudzveidīga ir jaunākā literatūra, gan ļaut muižai meklēt pašai savu sarunu klausītāju un jautātāju, piedāvājot žanriski atšķirīgus stāstus un auditorijas, kurām adresēti sarunu ciklam uzrunāto rakstītāju darbi. Gaidot tikšanos Lūznavā un rakstot jauno romānu “Ūdens mirdzēšana”, rakstniece Nora Ikstena saka: “Tikšanās ar lasītājiem Latvijā un pasaulē man ir kā atspulgs ūdenī – redzu, kā manas grāmatas dzīvo un saņemu lielu spēka un uzticības devu. Būs jauki runāt gan par literatūru, gan par dzīvi.”

Nora Ikstena ir viena no pazīstamākajām 21. gs. latviešu rakstniecēm. Rakstījusi romānus, īsprozu, biogrāfijas un esejas, kā arī strādājusi vairākos laikrakstos, saņēmusi vairākus nozīmīgus Latvijas un starptautiska mēroga apbalvojumus. Rakstniece aktīvi iesaistījusies valsts kultūrpolitikas veidošanas procesos. Saņēmusi Izcilības balvu kultūrā kā 21. gadsimta pirmo divu gadu desmitu pasaulē atpazīstamākā Latvijas rakstniece (2018).

 
Nav gaidāmo pasākumu