TIEŠRAIDE. Reanimatologa PĒTERA KĻAVAS lekciju cikls. 1. lekcija. Realitātes uztveres iespējas

PASĀKUMA TIEŠRAIDI SKATIES ŠEIT

Mēs – dažādi cilvēki – dažādi uztveram vienu pasauli. Nav nekas grūtāks, kā paplašināt pasaules uztveres robežas. Vai vispār to iespējams izdarīt? Un kā? Prāts ir pasaules uztveres centrs, no kā atkarīga interpretācija un uztveres līmeņi. Atkarībā no mūsu spējas apzināties esības izvērsumu mēs varam iemācīties mazināt konfliktu sevī un pasaulē. Lekcijā ieskats gan senu zināšanu atziņās, gan jaunākajās zinātnes paradigmās par apzināšanos, prātu un dzīvi, kas ikvienam liek vēlreiz aizdomāties, vai tiešām viss ir tikai ciets un taustāms.

Par lekciju cikla rašanos Pēteris Kļava stāsta: “Jau no 1989.gada, strādājot BKUS Reanimācijas nodaļā un Latvijas Katastrofu medicīnas centrā, man ļoti daudz ir nācies redzēt cilvēku izmisumu, sāpes, nesamierināšanos, pašam domāt un atbildēt uz vecāku jautājumiem par dzīvības vērtību, prāta niecību un nevarību. Kāpēc dzīve notiek tieši tā? Kas ir jēga? Un vai vispār tāda ir? Vai dzīve tiešām nevar būt bez ciešanām? Vairāk nekā 30 gadus diendienā esmu meklējis atbildes uz šiem eksistenciālajiem jautājumiem, lasot gan senus autentiskus tekstus, gan mūsdienu zinātnes jaunākos pētījumus.

Tas, ko es vēlos, ir - dalīties savās atziņās. Ne jau atklāt galējo patiesību, bet uzrādīt interesantus un kvalitatīvus zināšanu avotus. Jēga nav nepārtraukti vilties un būt pesimistiskiem, bet caur izpratni spēt nointegrēt samsāras bezjēdzīgās eksistences riteni un pelēkās ikdienas ļoti daudzos priekus.”

  • Turpmāk reizi mēnesī lekciju cikla turpinājums
  • Informācija par lekciju tēmām pieejama mājaslapā reanimare.lv
  • Nākamo lekciju datumi tiks publicēti Biļešu Paradīzes lapā, Reanimāre mājaslapā un FB lapā
  • Tiešraides biļešu iegāde tikai Biļešu Paradīzes internetveikalā
  • Notikušo lekciju video ieraksti (aptuveni mēneša laikā pēc lekcijas) būs iegādājami Reanimāre mājaslapā

 

 
Nav gaidāmo pasākumu