Skaistākās krievu romances. Mihails Čuļpajevs

Koncertsērija PERSONĪGI

Krievu romances ir viena no krievu kultūras pērlēm. To pilnasinīgais, smeldzīgais skanējums tiek dēvēts par krievu dvēseles atspulgu. Liepājas koncertzāles klausītāju iemīļotajā sērijā “Personīgi” romances dzirdēsim harizmātiskā Latvijas Nacionālās operas un Baleta solista - tenora ar izcilo balsi Mihaila Čuļpajeva sniegumā. Pie klavierēm - pieredzes bagātais pianists,  Latvijas Nacionālās operas koncertmeistars Mārtiņš Zilberts. 

Koncerta programma radīta īpaši “Lielajam dzintaram” un klausītājiem tiks atskaņota pirmo reizi. Tajā mākslinieki atskaņos gan slavenās, klausītājiem tik tuvās un pazīstamās Rahmaņinova un Čaikovska liriskās romances, gan arī iepazīstinās koncerta apmeklētājus ar romanču žanra attīstību krievu mūzikas literatūrā līdz pat mūsdienām.  

“Koncerts notiks divās daļās, katrai daļai novelkot robežu starp klasiku un mūsdienām. Pirmajā daļā būs iespēja iepazīties ar P. Čaikovska, M. Gļinkas un citu krievu, kā arī latviešu komponistu skaņdarbiem. Savukārt otrajā daļā mēs iedziļināsimies I. Stravinska mūzikas īpatnējajā un reizēm eksperimentālajā skanējumā, kā arī G. Sviridova, R. Ščedrina un citu komponistu daiļradē," ar programmu iepazīstina Mihails Čuļpajevs.

Raksturīgās koncertsērijas “Personīgi” pēc koncerta sarunas šoreiz nenotiks.

Mihails Čuļpajevs sevi izcili pierādījis kā solo mākslinieku Latvijas Nacionālajā operā vairāku sezonu garumā. Jau viņa debija Trufaldīno lomā Sergeja Prokofjeva operā “Mīla uz trim apelsīniem” 2013. gadā raisīja sajūsmu gan skatītājos, gan kritiķos. Turpmākajos gados Mihails Čuļpajevs sevi gan vokāli, gan aktieriski spoži apliecinājis daudzveidīgā repertuārā. 2016./2017. sezonu dziedātājs sāka ar debiju grāfa Almavivas lomā Džoakīno Rosīni operā “Seviljas bārddzinis”, sezonas gaitā viņa lomu klāstam pievienojās Ļenskis Pētera Čaikovska operā “Jevgeņijs Oņegins”, Remendado Žorža Bizē operā “Karmena” un Valters fon der Fogelveide Riharda Vāgnera operā “Tanheizers”. 2017./2018. gada sezonu dziedātājs uzsāka ar Brukūzīša lomu Zigmara Liepiņa operā “Turaidas Roze”. Mihails Čuļpajevs ieguvis maģistra grādu J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Piedalījies Aksela Everarta, Nelli Miričoji un citu vokālistu meistarklasēs, kā arī pilnveidojies operas namos Nīderlandē un Amsterdamas Karaliskajā Concertgebouw. Mihails Čuļpajevs bijis nominēts “Lielajai mūzikas balvai 2015” kategorijā “Jaunais mākslinieks”, bet 2017. gadā ieguvis LNO fonda Gada balvu kategorijā Labākais operas solists. 

Pianists Mārtiņš Zilberts ir Latvijas Nacionālās operas un Baleta galvenais solistu koncertmeistars kopš 2008. gada. Aizvadītajā sezonā nominēts valsts augstākajam apbalvojumam - “Lielajai mūzikas balvai 2019” par “Izcilu darbu kameransamblī”, savukārt 2018. gadā saņēmis Latvijas Nacionālās operas fonda balvu par “Izcilu sniegumu gada garumā”. Mārtiņa kamermuzicēšanas partneru lokā ir ansambļi, kas atskaņo mūziku no klasikas līdz pat crossover žanram - Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra klaviertrio, “Brokastis Četratā”, “Undertango” u.c. Līdzās regulāriem instrumentālās kamermūzikas koncertiem ar operas kolēģiem LNOB Beletāžas zālē Mārtiņš ik dienu sadarbojas un uzstājas ar pasaules un Latvijas izcilākajiem opermūzikas dziedoņiem Lieni Kinču, Ingu Kalnu, Aleksandru Antoņenko, Egilu Siliņu u.c. Ar augstākās raudzes jaunajām opermūzikas zvaignēm Mārtiņš vairākkārt sadarbojies prestižajā “Belvederes” vokālistu konkursā. Koncertdzīve, uzstājoties kā solistam ar orķestri vai kamermūzikas žanrā, no regulāriem priekšnesumiem Latvijā ir aizvedusi līdz koncertiem Eiropā, Japānā, Islandē, Krievijā un Kanādā. Mārtiņš Zilberts nenogurstoši (kopš 2008. gada) turpina dalīties ar savām zināšanām, esot kameransambļa un klavierpavadījuma katedras docents Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā, kuru pats savulaik ar izcilību absolvējis gan A. Zandmaņa klavierspēles klasē, gan G.Rasas (Sproģes) kameransambļa klasē.

 

Video uzaicinājums: https://youtu.be/buwgsAnW3xo

Biļetes:  sākot no 7,00 eiro. Pasākumam tuvojoties biļešu cena var tikt mainīta.

Pasākums paredzēts pieaugušo auditorijai. Uz pasākumiem, kas paredzēti pieaugušo auditorijai, bērni līdz 5 gadu vecumam var netikt ielaisti.

Atlaides:

  • Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem – 25%
  • Personām ar I un II grupas invaliditāti, kā arī viņu pavadoņiem – 50%
  • Ģimenes biļetes 1 vai 2 pieaugušie + 2 bērni (vai vairāk) – 25%

NB. Apmeklējot koncertu,  apmeklētājam ir jāuzrāda atlaidi apliecinošs dokuments.

Grupu biļetes:

  • 10-30 personas – 20%
  • 30 un vairāk personas -25%

 

Norises vieta: Lielā zāle

Organizē: Lielais dzintars

Atbalsta: Liepājas pašvaldība un Valsts kultūrkapitāla fonds

Koncertsērijas “Personīgi” rudens - ziemas koncerti*:

  • 02.10. Artemis Quartet. Bēthovens un Vasks
  • 25.10. Skaistākās krievu romances. Mihails Čuļpajevs
  • 22.11. Trio Palladio. Kamermūzikas šedevri
  • 13.12. Laima Jansone. Trīs upes

* Vienā pirkumā iegādājoties biļetes uz visiem 4 sērijas koncertiem, saņem 35% atlaidi! Akcija spēkā līdz 01.10.2020. Biļešu skaits ir ierobežots. Atlaide pieejama "Biļešu paradīzes" klātienes kasēs visā Latvijā

Aicinām koncerta apmeklētājus izvērtēt savu veselības stāvokli un neapmeklēt to, ja Jums ir elpceļu infekcijas slimības simptomi (drudzis, klepus, elpas trūkums), kā arī ja Jums ir noteikts pienākums ievērot pašizolāciju, mājas karantīnu vai stingras izolācijas nosacījumus. Koncertzāles Lielā zāle apmeklētājiem būs atvērta 30 minūtes pirms koncerta sākuma.

Apmeklējot šo pasākumu, Jūs apliecināt, ka

- ievērosiet visus Covid-19 izplatības ierobežošanai ieviestos drošības pasākumus, informācija par kuriem būs pieejama arī koncerta norises vietā;

- respektēsiet koncerta organizatoru norādījumus norises vietā - par apmeklētāju plūsmas organizāciju, par higiēnas prasību ievērošanu, dezinfekcijas līdzekļu pieejamību u. c.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu