Artemis Quartet. Bēthovens un Vasks

Koncertsērija PERSONĪGI

Grieķu dieves Artemīdas vārds saistīts ne tikai ar septiņiem pasaules brīnumiem, kuru vidū iekļuvis šīs Zeva meitas templis Efesā, bet arī ar vienu no pasaulē meistarīgākajiem stīgu kvartetiem Artemis, kas spēj raidīt neticami iedarbīgas un precīzas skaņu bultas. Kvarteta uzstāšanās vienmēr kļūst par izsmalcinātu notikumu kamermūzikas koncertu pasaulē, un jo īpašs prieks un lepnums, ka šī ansambļa trīsdesmit gadu ilgajā vēsturē pirmo vijoli kopš 2012. gada spēlē latviešu mūziķe Vineta Sareika.

2006.gadā Artemis saņēmis vācu Echo Klassik balvu par Ludviga van Bēthovena kamermūzikas ierakstiem un komponista 250. jubilejas gadu mūziķi vēlējās svinēt ar visu šī dižgara kvartetu atskaņojumiem. Neseno notikumu ritējums gan ideju transformējis, un nu tā radusi atšķirīgu izpausmi, kad līdzās Bēthovena mūzikai par šodienas laika izjūtu un vērtībām vēsta kāds no laikmetīgajiem komponistiem.

Bēthovena Piecpadsmitais stīgu kvartets radies divus gadus pirms komponista nāves, un tajā koncentrējas gan uzkrātās meistarības, gan cilvēcības pieredze. Turpretim Pētera Vaska Sestais stīgu kvartets pirmatskaņojumu piedzīvos tieši Rudens kamermūzikas festivāla atklāšanas koncertos Jūrmalas Dzintaru koncertzālē un Liepājas “Lielajā dzintarā”. Kā autobiogrāfisks atskats uz dzīvē pieredzēto tā četras daļas vēstī par atvadīšanos, atskatīšanos, aiziešanu un satikšanos – arī ar paša Bēthovena pārpasaulīgo mūziku.

Raksturīgi “Lielā dzintara” koncertsērijai “Personīgi” – pēc koncerta būs iespēja tikties ar mūziķiem, lai pie kafijas tases vai atspirdzinoša dzēriena glāzes baudītu sarunas neformālā gaisotnē. Pēckoncerta sarunas atbalsta “Andrito kafijas grauzdētava” un dzērienu eksperti “Prike Latvija”.

Koncerts Liepājā notiek sadarbībā ar Rudens kamermūzikas festivālu. 

Artemis Quartet:

Vineta Sareika, vijole

Sujoena Kima (Suyoen Kim), vijole

Gregors Zīgls (Gregor Sigl), alts

Hariets Kreiga (Harriet Krijg), čells

Programmā:

Ludvigs van Bēthovens - 15. stīgu kvartets laminorā op. 132

Pēteris Vasks - 6. stīgu kvartets (pirmatskaņojums)

 

Biļetes:  sākot no 10,00 eiro. Pasākumam tuvojoties biļešu cena var tikt mainīta.

Pasākums paredzēts pieaugušo auditorijai. Uz pasākumiem, kas paredzēti pieaugušo auditorijai, bērni līdz 5 gadu vecumam var netikt ielaisti.

Atlaides:

  • Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem – 25%
  • Personām ar I un II grupas invaliditāti, kā arī viņu pavadoņiem – 50%
  • Ģimenes biļetes 1 vai 2 pieaugušie + 2 bērni (vai vairāk) – 25%

NB. Apmeklējot koncertu,  apmeklētājam ir jāuzrāda atlaidi apliecinošs dokuments.

 

Grupu biļetes:

  • 10-30 personas – 20%
  • 30 un vairāk personas -25%

 

Norises vieta: Lielā zāle

Organizē: Lielais dzintars sadarbībā ar Rudens kamermūzikas festivālu

Atbalsta: Liepājas pašvaldība un Valsts kultūrkapitāla fonds

 

Koncertsērijas “Personīgi” rudens - ziemas koncerti*:

  • 02.10. Artemis Quartet. Bēthovens un Vasks
  • 25.10. Skaistākās krievu romances. Mihails Čuļpajevs
  • 22.11. Trio Palladio. Kamermūzikas šedevri
  • 13.12. Laima Jansone. Trīs upes. 

* Vienā pirkumā iegādājoties biļetes uz visiem 4 sērijas koncertiem, saņem 35% atlaidi! Akcija spēkā līdz 01.10.2020. Biļešu skaits ir ierobežots. Atlaide pieejama "Biļešu paradīzes" klātienes kasēs visā Latvijā

 

Aicinām koncerta apmeklētājus izvērtēt savu veselības stāvokli un neapmeklēt to, ja Jums ir elpceļu infekcijas slimības simptomi (drudzis, klepus, elpas trūkums), kā arī ja Jums ir noteikts pienākums ievērot pašizolāciju, mājas karantīnu vai stingras izolācijas nosacījumus. Koncertzāles Lielā zāle apmeklētājiem būs atvērta 30 minūtes pirms koncerta sākuma.

Apmeklējot šo pasākumu, Jūs apliecināt, ka

- ievērosiet visus Covid-19 izplatības ierobežošanai ieviestos drošības pasākumus, informācija par kuriem būs pieejama arī koncerta norises vietā;

- respektēsiet koncerta organizatoru norādījumus norises vietā - par apmeklētāju plūsmas organizāciju, par higiēnas prasību ievērošanu, dezinfekcijas līdzekļu pieejamību u. c.

 
Nav gaidāmo pasākumu