Kristapa Vanadziņa trio. Atvērtā ierakstu sesija

13. un 15. augustā koncertzāle “Latvija” aicina ikvienu interesentu piedzīvot divu jaunu latviešu džeza mūzikas ierakstu sesiju noslēguma koncertus, kas notiks sadarbībā ar džeza un improvizētās mūzikas izdevniecību “Jersika Records”.

Jau sākot ar 10. augustu koncertzāles “Latvija” Lielā zāle pārtaps par analogo ierakstu studiju. Tajā viena pēc otras notiks divas ierakstu sesijas, katrai noslēdzoties ar publisku atskaņojumu. Ceturtdien, 13. augustā, plkst. 19.00 mūzikas cienītāji ir aicināti kļūt par lieciniekiem Kristapa Vanadziņa trio ierakstu sesijas izskaņai, bet sestdien, 15. augustā, plkst. 19.00 ar koncertu un tikšanos ar klausītājiem noslēgsies projekta “klausies” ieraksts. Plānots, ka abu kolektīvu veikums dienasgaismu vinila skaņuplates formātā ar “Jersika Records” gādību ieraudzīs 2021. gada pavasarī.

Kristapa Vanadziņa trio sastāvā muzicē vieni no mūslaiku spilgtākajiem džeza mūzikas pārstāvjiem – komponists un pianists Kristaps Vanadziņš, sitaminstrumentālists Rūdolfs Dankfelds un kontrabasists Jānis Rubiks. Mūziķu paustās filosofijas trīs fundamentālie stūrakmeņi ir saspēle, kompozīcija un radīšana, kas kalpo par pamatu ansambļa individualitātei un kopējai idejai. Trio izceļas ar dzidru un niansētu skaņu, kas mijas ar tradicionālajiem saspēles paņēmieniem (swing, afro-influence) un Jaunās pasaules vēsmām (rubato, akadēmiskā un Skandināvu mūzika). Mūzikā atrodama gan kreolu, gan Āfrikas un vudū ietekme, kas tiek jaukta ar Eiropas impresionismu, Skandināvu un mūziķu pašu izcelsmes vietas skanējumu un tradicionālo mūziku. Gaidāmais albums ir trio līdera un mūzikas autora Kristapa Vanadziņa vēstījums par dzīves lielajiem un maģiskajiem notikumiem – mīlestību, visuma likumiem un Dieva mīlestību pāri visam.

Biļetes uz atvērtajām ierakstu sesijām 13. un 15. augustā koncertzālē “Latvija” no 4. augusta iegādājamas “Biļešu paradīze” tirdzniecības tīklā. Pārdošanā ierobežots skaits nenumurētu sēdvietu.

* * *

Aicinām koncerta apmeklētājus izvērtēt savu veselības stāvokli un neapmeklēt to, ja Jums ir elpceļu infekcijas slimības simptomi (drudzis, klepus, elpas trūkums), kā arī ja Jums ir noteikts pienākums ievērot pašizolāciju, mājas karantīnu vai stingras izolācijas nosacījumus. Tāpat aicinām uz koncertu ierasties bez virsdrēbēm, ja vien tas iespējams (piemēroti laikapstākļi, virsdrēbes atstātas automašīnā), lai novērstu drūzmēšanos pie garderobes.

Koncertzāles "Latvija" Lielā zāle apmeklētājiem būs atvērta stundu pirms koncerta sākuma. Aicinām apmeklētājus ierasties savlaicīgi, lai novērstu drūzmēšanos pie ieejas zālē un iespējami ātri organizētu sēdvietu piešķiršanu koncerta viesiem.

Iegādājoties biļeti uz šo pasākumu, Jūs apliecināt, ka

- esat no vienas mājsaimniecības ar otru cilvēku gadījumā, ja esat iegādājies 2 sēdvietas vienu otrai blakus;
- ievērosiet visus Covid-19 izplatības ierobežošanai ieviestos drošības pasākumus, informācija par kuriem būs pieejama arī koncerta norises vietā;

- koncerta laikā atradīsieties uz iegādātās biļetes norādītajā vietā;
- respektēsiet koncerta organizatoru norādījumus norises vietā - par apmeklētāju plūsmas organizāciju, par higiēnas prasību ievērošanu, dezinfekcijas līdzekļu pieejamību u. c.

 
Nav gaidāmo pasākumu