ĢIMENE

Stīvens Karams

ĢIMENE

Paaudžu trilleris 2 daļās


Režisors un scenogrāfs – Reinis Suhanovs
Gaismu un video mākslinieks – Gatis Priednieks-Melnacis
Kostīmu māksliniece – Līga Zepa
Muzikālais noformējums – Jēkabs Nīmanis un Aigars Apinis

 

Lomās: Tālivaldis Lasmanis, Inese Ramute, Elīna Vāne, Klinta Reinholde, Skaidrīte Putniņa, Aigars Apinis

Pirmizrāde 2020. gada 18. septembrī.

Pastāv sešas fundamentālas bailes, ko reizi pa reizei dažādās kombinācijās izjūt ikviens cilvēks – bailes no nabadzības, kritikas, sliktas veselības, pazaudēt kāda mīlestību, vecuma un nāves. Amerikāņu dramaturga Stīvena Karama  luga “The Humans”, kas Valmieras teātrī būs redzama ar nosaukumu ”Ģimene” aplūko šīs bailes caur vidusšķiras ģimeni, kas ir izaugušas no paša autora pagātnes pieredzes, šajā darbā līdz kaulam atklājot, ko nozīmē būt ģimenei.

New York Times par lugu raksta: “Stīvena Karama lugu gandrīz vai varētu saukt par padziļinātu reportāžu, jo tā bezgala skaidri izgaismo mūsdienu Amerikas esošo sociālo un politisko ainavu. “Ģimene” ir grandiozs atklājums, vienlīdz empātiska, apskaidrojoša, izklaidējoša un drosmīga luga, kas liek sirdij auļot un pārbiedē mēmu.”

Luga pirmo reizi tika iestudēta 2016. gadā Brodvejas teātrī. Tā līdz šim ir saņēmusi neskaitāmas nominācijas un apbalvojumus, tai skaitā arī prestižo "Tony Awards" un "New York Drama Critics Circle Award", turpinot savu uzvaras gājienu visā pasaulē.

 
Nav gaidāmo pasākumu