23. Starptautiskais Garīgās mūzikas festivāls / LIETUVAS VALSTS KORA VILNIUS KONCERTS

Pirmo reizi trīs profesionālie Baltijas valstu kori sadarbojas, lai atzīmētu Baltijas valstu - Lietuvas, Igaunijas un Latvijas - atjaunošanas 30. gadadienu. Projekta mērķis ir iepazīstināt klausītājus ar kaimiņvalstu kormūziku, sniegt zināšanas par Baltijas komponistiem un viņu darbiem, kā arī stiprināt kultūras sakarus ar šīm valstīm, veidojot klausītājos izpratni par līdzīgo un atšķirīgo Baltijas valstu mūzikā. 2020/2021 gada sezonā trīs kori sniegs sešus koncertus Baltijas valstu galvaspilsētās.

3. septembrī Lietuvas Valsts koris “VILNIUS” apmeklēs Latviju, lai sniegtu koncertu sava galvenā diriģenta Artūras Dambrauskas vadībā Rīgas Sv. Pētera baznīcā. Krāsainā programma iepazīstinās ar lietuviešu komponistu sakrālo un laicīgo mūziku, sniedzot spilgtu ieskatu koru kultūrā un Lietuvas mūsdienu mūzikas pasaules skaņu ainavās.

Lietuvas Valsts koris “VILNIUS” ir viens no atzītākajiem profesionālajiem koriem Lietuvā. Korim raksturīgi augstākie izpildījuma, daudzpusības un izglītojošās aktivitātes standarti. Radošuma un profesionalitātes apvienojums un spēja sasniegt dažādas auditorijas ir kora galvenās iezīmes. Tā pašreizējais vadītājs, slavenais lietuviešu kora diriģents un pedagogs Artūras Dambrauskas izvirzījis korim jaunu radošu trajektoriju, lai virzītos uz inovatīvu, daudzpusīgu un modernu māksliniecisko darbību. Apvienojot savā repertuārā augstākās sarežģītības mūziku un viegli klausāmu mūziku, viņš vēl vairāk atklāj kora daudzpusību.

Koncerti 2020. gadā:

03.09.20. Rīga. Lietuvas Valsts koris “VILNIUS”, diriģents Artūras Dambrauskas

16.09.20. Viļņa. Valsts Akadēmiskais koris “Latvija”, diriģents Māris Sirmais

06.10.20. Tallina. Lietuvas Valsts koris “VILNIUS”, diriģents Artūras Dambrauskas

12.11.20. Viļņa. Igaunijas Filharmonijas kamerkoris, diriģents Kaspars Putniņš

Koncerti 2021. gadā tiks izziņoti vēlāk.

 
Nav gaidāmo pasākumu