23. Latviešu mūzikas svētki / Septiņi septiņos

Koncertā uzstāsies divas jauno latviešu mūziķu kamervienības – klaviertrio “Vīzija” un klavierkvartets “Quadra”. Klausīsimies Leona Amoliņa, Andra Vecumnieka, Oskara Herliņa rakstīto kamermūziku un trīs Andra Dzenīša rakstītus jaundarbus. “4 in 3” pirmatskaņos trio “Vīzija”, “3 in 4” veltīts “Quadra” ansamblim, un koncerta vainagojumā septets, abus ansambļus apvienojot kompozīcijā “7 in 7”.

Klaviertrio “Vīzija” sastāvā spēlē vijolniece Kristiāna Ozoliņa, čelliste Dārta Svētiņa un pianiste Sintija Šteinkopfa.

Klavierkvartets “Quadra” – tie ir vijolnieks Arvīds Zvagulis, altists Pēteris Trasuns, čellists Kārlis Klotiņš un pianists Rihards Plešanovs.

No 1. līdz 6. augustam Madonā norisināsies 23. latviešu mūzikas svētki. Tā ir iespēja vasaras vidusnogrieznī baudīt un iepazīt latviešu komponistu mūziku radošā gaisotnē no vecmeistaru šedevriem līdz jauno komponistu meistarklasēs kaldinātiem skaņdarbiem.

Klaviertrio “Vīzija” savu darbību uzsāka 2014. gada nogalē, kad visas dalībnieces studēja solo instrumenta spēli maģistrantūrā. Nejaušas sakritības rezultātā tika izveidots trio, kas debitēja konkursā „JVLMA Labākais studentu kameransamblis”, iegūstot godpilno otro vietu. Iestudētā un konkursā atskaņotā Morisa Ravela trio iespaidā radās ansambļa nosaukums “Vīzija”. Ar pirmo solo koncertu “Vīzija” sevi pieteica 2017. gada pavasarī, kurā apliecināja sevi kā spilgtu, profesionālu un emocionālu vienību. Meklējot jaunus muzikālos plašumus, trio nolēma papildināt zināšanas pie profesoriem Alda Liepiņa un Gunāra Larsena. Trio piedalījies 8. Starptautiskajā Johannesa Brāmsa kamermūzikas konkursā Gdaņskā, Polijā, iegūstot finālista diplomu.

Klavierkvartets “Quadra” ir jauni, bet Latvijā jau atzīti profesionāļi, kaislīgi, enerģiski un aizrautīgi gan dzīvē, gan mūzikā. Atskaņo dažādu laikmetu latviešu mūziku, tostarp Riharda Dubras, Tālivalža Ķeniņa, Pētera Plakida, Pētera Vaska darbus un jauno komponistu sacerējumus. Kvarteta izpildījumā pirmatskaņoti un ierakstīti daudzu latviešu komponistu opusi. Kvartets ar lieliem panākumiem koncertējis Latvijas pilsētās, ir nominēts Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio gada balvai Kilograms kultūras (2016) un Lielajai mūzikas balvai (2019) kategorijā “Gada koncerts”. 

Biļetes būs iespējams iegādāties arī koncerta norises vietā stundu pirms koncerta (“Biļešu Paradīze” kasē Madonas kultūras namā)

Koncertu laikā ilustratīvi māklsinieciskiem mērķiem un nolūkā informēt sabiedrību par notikušo pasākumu var tikt veikta fotografēšana, video un/vai audio ieraksta veikšana.

 
Nav gaidāmo pasākumu