23. Latviešu mūzikas svētki / Saulrieta violeto ērģeļu stāsts

Marģeris Zariņš savā īsstāstā “Saulrietu violetās ērģeles” aprakstījis šo stabuļdiženo instrumentu tik silti un savdabīgi kā, iespējams, neviens cits rakstnieks latviešu literatūrā. Ērģelnieks Aigars Reinis ir “viens no mākslinieciski interesantākajiem Latvijas ērģelniekiem” (teicis Orests Silabriedis), un viņa solokoncertā varēsim novērtēt aizrautīgu un dziļsmeļošu mūzikas interpretāciju.

Skanēs Paula Dambja un Marģera Zariņa fantāzijskaņdarbi, Alfrēda Kalniņa, Riharda Dubras un Pētera Vaska rakstītie ērģeļopusi. Komponiste Madara Pētersone atgādina, ka ērģeļmūzika ir dzīva un mutuļojoša arī jaunāko Latvijas komponistu skaņurakstos. Pētersones kompozīcija Time stays we go (“Laiks paliek, mēs ejam”) 2019. gada augustā ieguva pirmo vietu starptautiskajā Karla Orfa kompozīciju konkursā Minhenē.

No 1. līdz 6. augustam Madonā norisināsies 23. latviešu mūzikas svētki. Tā ir iespēja vasaras vidusnogrieznī baudīt un iepazīt latviešu komponistu mūziku radošā gaisotnē no vecmeistaru šedevriem līdz jauno komponistu meistarklasēs kaldinātiem skaņdarbiem.

Aigars Reinis ir Rīgas Doma mūzikas direktors un Katedrāles ērģelnieks, kā arī profesionāls koru un senās mūzikas ansambļu dziedātājs. “Aigars ir viens no mākslinieciski interesantākajiem Latvijas ērģelniekiem” (Orests Silabriedis). Daudzus gadus bijis Latvijas Radio kora mākslinieks un solists, vokālo grupu Schola Cantorum Riga un Ars Antiqua Riga dalībnieks. Kaldinājis ērģeļprasmi pie Tālivalda Dekšņa, Ludgera Lomana, Hansa Ūlas-Ēriksona un Hansa Helstena, saņēmis Lielo mūzikas balvu 2019 par izcilu darbu ansamblī.

Biļetes būs iespējams iegādāties arī koncerta norises vietā stundu pirms koncerta 

Koncertu laikā ilustratīvi māklsinieciskiem mērķiem un nolūkā informēt sabiedrību par notikušo pasākumu var tikt veikta fotografēšana, video un/vai audio ieraksta veikšana.

 
Nav gaidāmo pasākumu