Liepājas vasara Rundāles pilī. Koncertsaruna Zaļajā teātrī

Viesošanās Rundāles pilī un dārzā Liepājas Simfoniskajam orķestrim ir ikvasaras tradīcija, un ikreiz jaunas skaņukrāsas ir orķestra programmās, kas gatavotas speciāli Rundālei.

Šovasar jūsu rīcībā koka pūšaminstrumentu pieclapis, saruna par mūzas un varas attiecībām, bet vainagojumā — metālpūšaminstrumentu majestātiskais koris. Būs renesanses laika atbalsis, senas ungāru dejas, spirgts dāņu vējš, smalkas franču dzirksteles un rokoko vinjetes.

Koncerti notiks elegantajā Baltajā zālē un nakts samta apņemtajā pils dārzā, savukārt uz sarunu aicinām Zaļā teātra dzīvīgajā gaisotnē.

Jau trešo gadu Rundāles pilī notiek Liepājas Simfoniskā orķestra rīkotas sarunas. Citugad tikāmies ar pils  ilggadējo valdnieku Imantu Lancmani, dzejnieku Uldi Bērziņu, filozofu Igoru Šuvajevu. Šogad par skaistuma un varas attiecībām sarunāsimies ar psihoterapeitu Viesturu Rudzīti, kurš raksta spilgtas, domāt un/vai strīdēties rosinošas grāmatas.

Sarunu inkrustēs Dārtas Tisenkopfas spēlētās arfas skaņas itāļu, franču un krievu mūzikas mirdzoši slīpētās miniatūrās.

Biļete ietver koncerta un Franču dārza apmeklējumu.

Viesturs RUDZĪTIS / psihoterapeits, rakstnieks

Orests SILABRIEDIS / mūzikas apskatnieks

Dārta TISENKOPFA / arfa

Programmā:

SARUNA par varu, daili, valdnieku un mūzu

Nino ROTA - Sarabanda un tokāta

Sergejs PROKOFJEVS - Prelūdija

Marsels TURNJĒ - Arfas sonatīnes II daļa

Mihails GĻINKA - “Noktirne”

 

--
Cita informācija:

Atlaides:

  • Skolēniem, studentiem, invalīdiem, pensionāriem – 2,-EUR
  • Goda Ģimenes kartes īpašniekiem - 50%
  • Bērniem līdz 7 gadu vecumam koncerta apmeklējums BEZMAKSAS

 NB.  Iegādājoties biļetes UZ VIETAS koncerta dienā, atlaides netiks piemērotas!

Cienījamie Liepājas Simfoniskā orķestra koncerta apmeklētāji!



Uz koncertu varat ierasties jau stundu pirms pasākuma sākuma. 

Biļetes uz mūsu rīkotajiem koncertiem jāiegādājas katram pasākuma apmeklētājam.

Lūdzam koncertzālē ierasties savlaicīgi - pēc 3. zvana ieeja zālē tiek pārtraukta. 
Koncertzāles apmeklētājiem ir pienākums pirms ieiešanas zālē izslēgt mobilos telefonus, atskaņotājus, pulksteņu vai citu elektronisko ierīču skaņas signālus. 

Apmeklētajiem ir aizliegts lietot un izmantot fotoaparātus, kino un video kameras, kā arī skaņu ieraksta aparatūru  pasākuma laikā. Fotografēšana, filmēšana un audio ieraksta veikšana ir pieļaujama tikai profesionāliem mērķiem, iepriekš to saskaņojot ar Liepājas Simfonisko orķestri.

Pasākuma laikā var tikt veikta Liepājas Simfoniskā orķestra rīkota filmēšana un/vai fotografēšana. Iegādājoties biļeti uz pasākumu, apmeklētājs piekrīt, ka var tikt fotografēts un/vai filmēts, ka viņa attēls var tikt izmantots filmās, fotogrāfijās, audiovizuālajos ierakstos un reklāmas materiālos. Visas tiesības uz šādiem materiāliem un to izmantošanu pieder Liepājas Simfoniskajam orķestrim, kurš var tos izmantot pēc saviem ieskatiem jebkuros plašsaziņas līdzekļos reklāmas nolūkos vai citam mērķim, tai skaitā komerciālos nolūkos, (piemēram, DVD izdošanā), bez jebkādas atlīdzības vai kompensācijas par iepriekš minēto apmeklētājam.

 

www.liepajassimfoniskais.lv

 
Nav gaidāmo pasākumu