Kinoseanss / LĒDIJAS PORTRETS UGUNĪ

Portrait of a Lady on Fire (2019)

Žanrs: Drāma
18. gadsimta beigas Francijā. Jauna sieviete Eloīze saderinājusies ar vecākās māsas bijušo līgavaini no Milānas. Lai līgavainis varētu redzēt, kāda izskatās viņa gaidāmā sieva, kādam ir jāuzglezno Eloīzes portrets, lai to pirms kāzām viņam nosūtītu. Tomēr Eloīze nevēlas precēties un atsakās no sava portreta gleznošanas. Viņas māte nolīgst gleznošanas skolotāju Mariannu, kurai uzticēts gleznot bez saderinātās klātbūtnes un piekrišanas. Ar katru brīdi Marianna iepazīst Eloīzi arvien vairāk. Glezna slepus top.

“Es būšu projām piecas dienas,” paziņo Eloīzes māte, kas stingri noteikusi Mariannai īsajā laika sprīdī pabeigt viņas meitas portretu. Palikušas ārpus ierobežojošo instanču uzraudzības uz nomaļās salas kopā ar kalponi Sofiju, jaunās sievietes ir gatavas izmantot tikko iegūto brīvību – māksla, intimitāte un degošas brokāta kleitas 18. gadsimta pludmales svinībās. Pavadītais laiks kopā ļauj sievietēm atklāties vienai pret otru, rodas cieša draudzība un arī Eloīzes vienmēr sakniebtās lūpas pamazām atraisās smaidā.

Balva par labāko scenāriju Kannu kinofestivālā un Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā. Nominēta Kannu kinofestivāla Zeltas palmas zaram par gada labāko filmu.

Filma franču un itāļu valodā ar subtitriem latviešu un angļu valodā.

Līdz 12 g.v. neiesakām.
Filmas garums: 2h 01 min
Izplatītājs: Kino Bize

 
Nav gaidāmo pasākumu